13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΜια φορά Τεθωρακισμένος για πάντα Τεθωρακισμένος

Μια φορά Τεθωρακισμένος για πάντα Τεθωρακισμένος

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη, σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, στο Στρατόπεδο «Επίλαρχου Γεώργιου Μελίδη», στον Αυλώνα Αττικής. Επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Ιππικού – Τεθωρακισμένων (ΓΕΣ/ΔΙΤ), το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) και τη Σχολή Τεθωρακισμένων (ΣΤΘ) για να ενημερωθεί και να παρακολουθήσει την εξέλιξη των έργων υποδομής που υλοποιούνται.

Αρχικά, επισκέφθηκε την έδρα της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις από τον νέο Διευθυντή της, Υποστράτηγο Παντελή Κατσαΐτη.

Στη συνέχεια μετέβη στη Σχολή Τεθωρακισμένων, όπου πραγματοποίησε διαδικτυακή επικοινωνία με τους Ανθυπίλαρχους στο Βασικό Τμήμα Ανθυπολοχαγών και τους Υπίλαρχους στο Τμήμα Διοικητών Υπομονάδων, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης εκπαίδευσής τους. Συνοδευόταν από τον Διοικητή Ταξίαρχο Δημήτριο Παππά, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες τις Σχολής.

Τέλος, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στρατωνισμού για τις ανάγκες εκπαίδευσης των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και τις υπό ανέγερση κτηριακές υποδομές για τη στέγαση των σπουδαστών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής Ταξίαρχος Παναγιώτης Κασαγιάννης.