13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΜια Πρόταση Ικανοποίησης όλων των Συνταξιούχων της χώρας Χωρίς Κανένα Κόστος...

Μια Πρόταση Ικανοποίησης όλων των Συνταξιούχων της χώρας Χωρίς Κανένα Κόστος…

για την Εξαφάνιση της Προσωπικής Διαφοράς από 01/01/2023

Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση πρός την κυβέρνηση αλλά και πρός τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατα τα άλλα κόπτονται για τους συνταξιούχους και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.Αφορμή στάθηκαν τόσο οι επανειλημμένες  δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας όσο και άλλων Υπουργών το Σαββατοκύριακο στα τηλεοπτικά μέσα  .Σύμφωνα με αυτές:Το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους . Ελάχιστοι πλέον συνταξιούχοι θα μείνουν με μικρή προσωπικη διαφορά μετά το 2023. Αν η κυβέρνηση και ο κύριος Υπουργός πραγματικά ενδιαφέρονται  για όλους τους συνταξιούχους  και θέλουν ειλικρινά  να τους βοηθήσουν εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ακριβειας που βιώνουν υπάρχει τρόπος να το κάνουν και μάλιστα άμεσα και ανέξοδα.Η πρόταση:

Μετά και την αυξηση που θα χορηγηθεί από 01/01/2023 σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας, αυτοί που συνεχίζουν να  έχουν ακόμη προσωπική διαφορά αυτή η διαφορά μηδενίζεται. Ετσι και οι συνταξιούχοι θα είναι  ικανοποιημένοι αναμένοντας το 2024 πλέον για την όποια πραγματική αύξηση μετά  πολλά πολλά χρόνια, αλλά και ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Μια πρόταση ανακούφισης για τους συνταξιούχους ,και μεγάλο πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση που θα δειξει στην πράξη ότι ξηλώνει ενα απο τα βασικά προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος κατρούγκαλου,  και μάλιστα με μηδενικό κόστος το  2023 , και μικρό η ελάχιστο κόστος για το 2024. Θα δείξει επίσης στην πράξη ότι έχουμε αποδεσμευτεί απο τα μνημόνια και την αυξημένη Ευρωπαϊκή εποπτεία που όλοι διατυμπανίζουν.

Επίσης θα ήταν μια πρόταση από την Αξιωματική αντιπολίτευση που θα προσπαθούσε να πείσει πως ο παραπάνω νόμος ήταν αναγκαστικός στην περίοδο που εφαρμόστηκε, όμως τα σημερινά οικονομικά  δεδομένα  επιτρέπουν την άμεση κατάργηση των πιο επαχθών του διατάξεων του όπως είναι η παραπάνω διάταξη της προσωπικής διαφοράς.   

Το ερώτημα λοιπόν που αβίαστα προκύπτει είναι:

Αφού ο κύριος Υπουργός και το οικονομικό επιτελείο  τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι είναι ελάχιστοι οι συνταξιούχοι που δεν θα δουν αύξηση  από 1/1/2023 γιατί δεν εφαρμόζει απλά τα παραπάνω.Μήπως λοιπόν δεν είναι αυτή η πραγματικότητα;

Οι Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης από την άλλη πλευρά γιατί δεν το προτείνουν;

      Με τιμή 

Κ.Γ