13.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜια καλή φίλη της Ελλάδος και των ΕΔ μας αποχαιρετά. Καλή συνέχεια...

Μια καλή φίλη της Ελλάδος και των ΕΔ μας αποχαιρετά. Καλή συνέχεια κ. Ελίζαμπεθ Λι

Του Ηλία Προύφα

Η κυρία Ελίζαμπεθ Λι είναι διπλωμάτης καριέρας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με αρκετά χρόνια εμπειρίας στην διοίκηση, ηγεσία και διαπραγμάτευση σε διάφορα θέματα και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ασίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέχει τη θέση της Γενικής Προξένου. Έξυπνη, εξωστρεφής, άριστη διπλωμάτης, με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της, κλείνει τον υπηρεσιακό της κύκλο στη χώρα μας και σε μία εβδομάδα μας αποχαιρετά.

Όσοι δημοσιογράφοι τη ζήσαμε μέσα από τα ρεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα τον Έβρο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, έχει αποκτήσει μια πολύ καλή φίλη, με λαμπρό μέλλον στη διπλωματία, που δε θα ξεχάσει ποτέ, ειδικά τους απλούς ανθρώπους της Ελληνικής υπαίθρου.

Τελευταίες της επίσημες εμφανίσεις η δεξίωση του Αμερικανικού Προξενείου για την επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, όπου στη γεμάτη συγκίνηση, αποχαιρετιστήρια ομιλία της, παρουσία του Πρέσβη Τζωρτζ Τσούνης, καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους και ο εορτασμός της 247ης επετείου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Καλή συνέχεια κ. Ελίζαμπεθ Λι, το λαμπρό διπλωματικό μέλλον είναι μπροστά. Το εξαίρετο προσωπικό του Προξενείου θα συνεχίσει το άριστο έργο του προς όφελος των δύο χωρών μας.

Δείτε φωτό του kranosgr: