13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜια...απέραντη ψησταριά η Θεσσαλονίκη. Το έθιμο του ψησίματος που συμμετείχε για πρώτη...

Μια…απέραντη ψησταριά η Θεσσαλονίκη. Το έθιμο του ψησίματος που συμμετείχε για πρώτη φορά το Γ’ΣΣ

Με τον πιο ωραίο τρόπο αποχαιρέτησε το Γ’ΣΣ το 2022

Του Ηλία Προύφα

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινήθηκε σήμερα το πρωί, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τα καθιερωμένα κάλαντα, τη σκυτάλη πήραν οι ψησταριές με τα σουβλάκια, τα λουκάνικα και τις πανσέτες να έχουν την τιμητική τους, ενώ η γκράπα, οι μπύρες και το κρασί, έρεαν άφθονα.

Για πρώτη φορά στο έθιμο του ψησίματος συμμετείχε ενεργά το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, όπου με εντολή του Στρατηγού Διοικητή Σωτήριου Κωστάκογλου, ο Στρατός γιόρτασε μαζί με τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, έξω από το Military Club, που βρίσκεται δίπλα από το Λευκό Πύργο, είχαν στηθεί υπαίθριες ”χακί” ψησταριές, όπου στελέχη μοίραζαν δωρεάν σε όλους Σουβλάκια, Πανσέτες και Σουτζουκάκια.

Το κέφι έφθασε έφθασε στο κατακόρυφο, με τους μικρούς και μεγάλους να έχουν στήσει γλέντι μετά μουσικής, από στελέχη της μπάντας του Γ’ΣΣ.

Ο Αντιστράτηγος Κωστάκογλου, αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους καθώς και διερχόμενους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ανοιχτή -και για αυτούς- συμμετοχή του σχηματισμού στο έθιμο.

Καλή Πρωτοχρονιά από το Γ’ΣΣ/NRDC-GR