13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας

Μητσοτάκης: Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας

Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Την επόμενη Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για να ενημερώσει την Εθνική αντιπροσωπία

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας», σημείωσε κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όπως είπε «είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής», σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν οικονομικές συνέπειες.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναφέρθηκε στην πρόταση που έγινε χθες αποδεχτή από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας».

«Αν υπάρξουν Έλληνες που θέλουν να φύγουν, θα τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες», είπε.

Την επόμενη Τρίτη, όπως ανέφερε ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Ξέρουμε όλοι ότι η ΕΕ ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, την Δημοκρατία. Το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενιαία φωνή, η Ευρώπη, είναι αδυναμία να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, ο ουκρανικός λαός θέλει να μείνει στον τόπο του. Να αφήσουν τα επιμέρους οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το θεωρώ κρίσιμο αυτή την ώρα», ανέφερε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.