13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜητσοτάκης για ΕΠΟΠ: Παραμονή πέραν των 50 ετών και χιλιάδες προσλήψεις

Μητσοτάκης για ΕΠΟΠ: Παραμονή πέραν των 50 ετών και χιλιάδες προσλήψεις

Του Ηλία Προύφα

Μέχρι τέλος του 2023, το αργότερο, θα έχει επιλυθεί το θέμα της τροποποίησης των ορίων ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότησης για τους Επαγγελματίες Οπλίτες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Επαγγελματίες Οπλίτες και τις οικογένειές τους, οι οποίοι σύμφωνα με τα ισχύοντα, θα πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου στην ηλικία των 50 ετών, κάτι που πρακτικά σημαίνει οικονομική καταστροφή για χιλιάδες οικογένειες χαμηλόβαθμων στελεχών και αποδυνάμωση του στρατεύματος.

Το πρόβλημα με τη σχετική διάταξη θέσπισης των ηλικιακών ορίων, που τέθηκε σε ισχύ περίπου 30 χρόνια, έρχεται να επιλύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με το νέο ειδικό μισθολόγιο για όλα τα στελέχη, το έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, η δέσμευση Μητσοτάκη για νέα νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα ηλικιακά όρια αποστρατείας των ΕΠΟΠ, ισχύει στο ακέραιο και μέσα στο 2023, θα επιλυθεί.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος έχει παίξει εκτός από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο π. ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προεκλογική περίοδο, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των στελεχών, το έχει θέσει εκ νέου, στον π. Πρωθυπουργό, για να εισπράξει τη θετική απάντηση Μητσοτάκη.

Στέλεχος πρώτης γραμμής ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει φτιάξει ένα καλό όνομα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία τον έχουν εμπιστευτεί, εισακούγεται από τον Πρωθυπουργό σε θέματα καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους, τα οποία θέτει στις συσκέψεις στην ”Πειραιώς”.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άναψε και το πράσινο φως, για την έκδοση της προκήρυξης των 2900 ΕΠΟΠ, για το έτος 2023, που είχε εισηγηθεί ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία καθυστέρησε λόγω της προεκλογικής περιόδου και θα ”τρέξει” από το ΓΕΕΘΑ, αμέσως μετά τις εκλογές.