13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Μητσοτάκης: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

(Φωτό αρχείου)

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί, τον επόμενο χρόνο ισχύει η δέσμευσή μας για  950 ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο οποίος προανήγγειλε και ότι εξετάζεται νέα έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους. «Επειδή η πορεία της οικονομίας θα είναι καλή, εκτιμώ ότι θα δώσουμε και νέα έκτακτη ενίσχυση».      

Όσον αφορά τις αυξήσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, που είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του,  ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, αυξάνονται με επενδύσεις και συμπίεση της ανεργίας και με αύξηση της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων». Όπως συμπλήρωσε, «όσο οι επιχειρήσεις θα αναζητούν εργαζόμενους με δεξιότητες, οι μισθοί θα αυξάνονται».  

Μητσοτάκης: Θέλω καλύτερους μισθούς για όλες και όλους

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πάντως ότι «αυξάνονται οι μισθοί ήδη και με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».  

Οι αυξήσεις στον δημόσιο τομέα 

Σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και το ενδεχόμενο αυξήσεων των αποδοχών τους, o πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο  νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, με οριζόντια αύξηση  στα επιδόματα θέσης και στα οικογενειακά επιδόματα,  ανεξαρτήτων των υπολοίπων αυξήσεων στον μισθό.

 Έρχονται αυξήσεις για συντάξεις, Δημόσιο και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης για το Market Pass

Απαντώντας σε ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο  πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό φαινόμενο, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό, οι πολιτικές τύπου market pass, οι οποίες πιθανώς να συνεχιστούν είναι προσωρινές λύσεις. Χρειαζόμαστε μόνιμες λύσεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και η εμπέδωση της μεγαλύτερης διαφάνειας, καθώς και του μεγαλύτερου ανταγωνισμού είναι προς την επιθυμητή κατεύθυνση»

Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Τι είπε στη Μάρα Ζαχαρέα για τον πληθωρισμό και την ενέργεια  

Μείωση φόρων: Τον Αύγουστο το νομοσχέδιο  

Ο  πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι πριν από τον Αύγουστο θα ψηφισθεί νομοσχέδιο, που θα θεσπίζει όλες τις προβλέψεις για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα 4ετίας. «Η αντιπολίτευση θα διαψευσθεί καθώς όλες οι προβλέψεις του καλά κοστολογημένου προγράμματος θα νομοθετηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα και είμαι πολύ υπερήφανος πως αυτή η κυβέρνηση ψήφισε πολύ προοδευτικές πολιτικές για όλους τους συμπολίτες μας» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά την αμφισβήτηση των εξαγγελιών από τα κόμματα της αντπολίτευσης.  

Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Τι ανέφερε για την αύξηση του αφορολόγητου και το πρόβλημα που προκαλεί στους δανειολήπτες η συνεχής αύξηση επιτοκίων 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε πως στο πεδίο της φοροδιαφυγής θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα. «Η ανάπτυξη της οικονομίας έχει σημαντική αντανάκλαση στους ονομαστικούς μισθούς. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και τον επόμενο χρόνο, μακάρι σε κάποιο σημείο να μπορεί αυτός να καθορίζεται από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε κάθε περίπτωση μπορεί να φθάσει στα 950 ευρώ έως το τέλος της 4ετίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.