13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΜε ''χακί'' συμμετοχή ο επίσημος εορτασμός των πολιούχων της Ορεστιάδας Αγίων Θεοδώρων

Με ”χακί” συμμετοχή ο επίσημος εορτασμός των πολιούχων της Ορεστιάδας Αγίων Θεοδώρων

Επί τη αναμνήσει του διά κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, το Σάββατο της Α’ Εβδομάδος των Νηστειών, η πόλη της Ορεστιάδας με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα εόρτασε τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στις λατρευτικές Συνάξεις, προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. Ο δεύτερος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τούς άρτους και έψαλε την Α’ Στάση των Χαιρετισμών. Ο πρώτος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας και μίλησε επίκαιρα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστασία Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δημάρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικὀς Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Υποστρατηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» Ταξίαρχος Αναστάσιος Κολέζας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ Καθηγητής Σπυρίδων Γαλατσίδας, αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων (Γυμνασίων και Λυκείων) της πόλης και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων.