13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΜε το Δεσπότη της Αγάπης και της Προσφοράς στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας

Με το Δεσπότη της Αγάπης και της Προσφοράς στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας

Του Ηλία Προύφα

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα ποιμαντικά και όχι μόνο έργα (τεράστια κοινωνική προσφορά), σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μπροστάρης ο υπερ δραστήριος και πολύ αγαπητός στους πιστούς της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ειδικά στα δεκάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των σχηματισμών ΜΕΡΥΠ, ΣΠ -ΣΞ, ΑΔΙΣΠΟ, ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας, 113 Πτέρυγας Μάχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ Ιουστίνος.

Συνοδοιπόροι του στην προσπάθεια αυτή, Ιερείς της Μητροπόλεως, Κατηχητές και κυρίως οι νέοι όλων των ενοριών, που εθελοντικά συμβάλλουν τα μέγιστα, στην προσπάθεια της πνευματικής, ιεραποστολικής και κοινωνικής αναβάθμισης της Μητροπόλεως.

Τη νέα γενιά λοιπόν που με αυταπάρνηση και αγάπη Χριστού, αφιερώνει τον πολύτιμο, προσωπικό τους χρόνο, κρατώντας το θυμιατό και το κερί εντός των ιερών ναών, συμμετέχοντας στο ψαλτήρι, στα κατηχητικά σχολεία και στις εθελοντικές δράσεις της τοπικής εκκλησίας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, θέλησε σήμερα να τιμήσει, προσφέροντάς τους, πατρικό γεύμα αγάπης.

Σημείο συνάντησης το φιλόξενο και για την τοπική εκκλησία, ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδας του Γ΄ΣΣ, όπου δεκάδες νέοι γευμάτισαν σήμερα, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, με τον ποιμενάρχη και πνευματικό τους Πατέρα.

Παρών στο γεύμα και ο Διοικητής του ΚΑΑΥ, Ταγματάρχης Ανδρέας Οικονόμου, ο οποίος σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Ιερέα του Γ’ΣΣ, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Καραγιάννη και μετά από έγκριση του Σωματάρχη, Στρατηγού Σωτήρη Κωστάκογλου και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιουστίνου, ο οποίος και θα παραστεί, διοργανώνουν εκκλησιαστική εκδήλωση, για τα θυρανοίξια του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας.

Η λατρευτική τελετή θα γίνει την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 και ώρα 20.00 μμ, παραμονή της εορτής του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.