13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜε το βλέμμα στη διαχείριση της πανδημίας η περιοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ στην...

Με το βλέμμα στη διαχείριση της πανδημίας η περιοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ στην Ήπειρο

Διήμερη εθιμοτυπική επίσκεψη στην περιοχή της Ηπείρου πραγματοποιεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μετά την τελευταία του επίσκεψη, τον Δεκέμβριο του 2019, στην τελετή που έγινε στην μνήμη του εύελπι Σκαρλάτου Ρωσσέτη στο Ελληνικό.

Γεωργία Χαλάτση

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τον οποίο συνοδεύει ο Διοικητής Α’ Στρατιάς, αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ξεκίνησε τις επαφές του από την ιστορική 8ηΜεραρχία, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Χρήστος Σιόρεντας, ενώ στη συνέχεια από κοινού επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον Μητροπολίτη ΙωαννίνωνΜάξιμο, με τους οποίους είχε συζητήσεις που διήρκησαν αρκετά και αφορούσαν αφενός την ετοιμότητα του στρατεύματος αφετέρου την πανδημία, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τις τοπικές κοινωνίες.

Αυτό επισημάνθηκε στην ολιγόλεπτη δημόσια συνομιλία που είχε με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον τελευταίο να σημειώνει τη συνεργασία που υπήρξε με τη διοίκηση της Μεραρχίας για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού που προέκυψαν πριν από λίγους μήνες στο στρατόπεδο Περάματος.

«Αυτή είναι και η κατεύθυνση και της πολιτικής ηγεσίας, η σχέση και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι υποβοηθητική, κοντά στις κοινωνίες, να βοηθήσουμε όπου απαιτείται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν έναν μηχανισμό που μπορεί κατά το δυνατόν να βοηθά, με προσωπικό και μηχανήματα, όπως γίνεται και εδώ, σε μια ιδιαίτερη περιοχή με ιστορικότητα, που είναι στενά συνδεδεμένη με την Μεραρχία», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Σε θερμό κλίμα έγινε και η συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, με τους δύο άντρες να συζητούν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας και την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύντομη δήλωσή του.

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι στην πόλη των Ιωαννίνων όπου εδρεύει η 8η Ταξιαρχία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ κοντά με την κοινωνία και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να βοηθούμε τους συμπατριώτες μας. Βασικό πεδίο που μας απασχολεί αυτό το διάστημα, είναι ο εμβολιασμός και η αντιμετώπιση του Covid-19. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, με τη βοήθεια όλων των παραγόντων της πολιτείας, θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ’ αυτό το βάσανο και να προχωρήσουμε μπροστά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τη δραστηριότητα και τις δράσεις τους, εξασφαλίζουν την εδαφική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, και εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας, συμβάλλοντας στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Φλώρος.

Αρκετή ώρα διήρκησε και η συνομιλία του με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, με τον οποίο επίσης αντάλλαξαν δώρα, ολοκληρώνοντας την συνάντηση. «Η συνεργασία της εκκλησίας με τον στρατό είναι πάντοτε εξαιρετική και έχουμε να λάβουμε πνευματικό παράδειγμα από τον στρατό, όπως τη σύνεση, την πειθαρχία και το ασκητικό πνεύμα του στρατεύματος και αυτά είναι χαρακτηριστικά που τα χρειαζόμαστε πάντοτε, ιδιαίτερα σε συγκυρίες δύσκολες, σαν αυτές που περνούμε», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Μάξιμος, που αναφέρθηκε στις γνώσεις και τις πνευματικές ικανότητες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: https://www.agon.gr