13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜε τη συνδρομή του ΣΞ η λειτουργία 4 εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα...

Με τη συνδρομή του ΣΞ η λειτουργία 4 εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς ανησυχούν την κυβέρνηση και το ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα ποσοτήτων. Έχει αποφασιστεί λοιιπόν η προετοιμασία για τη λειτουργία τεσσάρων μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων αλλά και τη συμμετοχή του στρατού στην προσπάθεια.

4 νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική Θεσσαλονίκη και ο στρατός στη μάχη

Είναι ενδεικτικό ότι στην Αττική για τις ανάγκες τεσσάρων Δήμων των βορείων προαστίων υπάρχει ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στο Δήμο Αμαρουσίου σε έναν δρόμο με δύσκολη πρόσβαση και σε ένα κτίριο που χρησιμοποιείται επίσης ως κέντρο Covid, Κέντρο μητέρας και άλλων υπηρεσιών.

Σε πρώτη φάση εφαρμόστηκε ο παράλληλος εμβολιασμός σε νοσοκομεία αλλά οι ενστάσεις των υγειονομικών φαίνεται να εισακούγονται.

Μετά τις αντιδράσεις και την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην προετοιμασία τεσσάρων μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων τριών στην Αθήνα και ενώ στη Θεσσαλονίκη τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν έως και 20.000 πολίτες ημερησίως.

Στην Αττική οι τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί είναι:

  • το γήπεδο Tae kwon do στο Φάληρο
  • το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου
  • και οι εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι δίπλα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη Θεσσαλονίκη θα αξιοποιηθούν περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μέτρα από τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ Helexpo ώστε να ετονωθεί στην πράξη η “Επιχείρηση Ελευθερία” που ξεκίνησε καρκινοβατώντας.

Δεν ήταν μόνο οι φωνές της αντιπολίτευσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο αλλά κυρίως οι πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις με τα εκθεσιακά κέντρα να έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα κυρίως στη Γερμανία.

Το ωράριό τους θα είναι από το πρωί στις 8:00 μέχρι τις 8:00 το βράδυ με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιάζουν σε δύο βάρδιες.

Μπαίνει και ο στρατός στην εξίσωση των εμβολιασμών

Επειδή όμως το πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού, δεδομένων των λίγων σχετικά προσλήψεων που έχουν γίνει, αλλά και της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας παραμένει αναμένεται να συνδράμει και το υγειονομικό σώμα του Ελληνικού Στρατού.

Σε σχέση με τα εμβόλια σε αυτή τη βάση ο σχεδιασμός υλοποιείται με τα σκευάσματα της pfizer και όσα αναμένονται από τη Moderna.

Εκτιμάται όμως ότι με την έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης από την εταιρεία Astrazeneca Θα υπάρξουν μεγάλες ποσότητες αυξάνοντας το ρυθμό εμβολιασμού και δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στα μικρότερα όσο και στα 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, να πετύχουν το στόχο των 20 χιλιάδων εμβολιασμών ημερησίως.

ΠΗΓΗ: https://www.flash.gr