13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΜε οκτάμηνες συμβάσεις και με ειδικότητα πλέον οι προσλήψεις σε Σώματα Ασφαλείας....

Με οκτάμηνες συμβάσεις και με ειδικότητα πλέον οι προσλήψεις σε Σώματα Ασφαλείας. Εξαιρούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις

Του Ηλία Προύφα

Με οκτάμηνες συμβάσεις, θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, πλην των εισερχομένων μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων,σε Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστικό Σώμα.

Η αρχή αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2021 αρχές του 2022, με την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων, με σύμβαση εργασίας 8 μηνών και με 4μηνη βασική εκπαίδευση. Μάλιστα δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης, αφού το χρηματικό ποσό που θα προϋπολογισθεί, όπως στη συγκεκριμένη προκήρυξη, θα επαρκεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο.

Επίσης αρχής γενομένης από διαγωνισμό της Πυροσβεστικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Κατεχάκη όπως ακούγεται, επεξεργάζεται σχέδιο έτσι ώστε, όσοι προσλαμβάνονται να έχουν συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως αντίστοιχα συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το παραπάνω μέτρο αναμένεται να ισχύσει διότι, ήδη υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών που έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια και όπως σχολιάζεται ο προϋπολογισμός, δεν μπορεί να σηκώσει άλλες μόνιμες προσλήψεις. Μάλιστα και στο Υπουργείο Υγείας, όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κενά οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν ως τρίμηνες.

Εξαίρεση το ΥΠΕΘΑ

Όσον αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για προσλήψεις συμβασιούχων μικρής διάρκειας 8 μηνών όπως στους συνοριοφύλακες και όσοι εισέρχονται στις ΕΔ, ως ΕΠΟΠ, όπως η πρόσφατη σειρά, θα μονιμοποιούνται μετά την επταετία, ενώ οι ΟΒΑ, θα συνεχίσουν στο ίδιο καθεστώς εργασίας, δηλαδή 3 συν 3 έτη και μόνο.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, είχαν μείνει για περισσότερο από μία δεκαετία, χωρίς προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών, σε αντίθεση με συνοριοφύλακες και ειδικούς φρουρούς, που σχεδόν κάθε χρόνο κάλυπτα με προσλήψεις μονίμων στελεχών κενά.