13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΦΕΔΡΟΙΜε επιτυχία η άσκηση εφέδρων «ΑΘΗΝΑ PATROL 2023»

Με επιτυχία η άσκηση εφέδρων «ΑΘΗΝΑ PATROL 2023»

Το τριήμερο 24-26/11/ 2023, διεξήχθη επιτυχώς και για 9η χρονιά ο Πανελλήνιος Αγώνας – Άσκηση Εθελοντών Εφέδρων «ATHENSPATROL 2023» που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων ΣΣΑΕ/MPF και έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στον φετινό αγώνα έλαβαν μέρος 18 σύλλογοι και ομάδες εθελοντών Εφέδρων και Εθνοφυλάκων από όλη την Ελλάδα. Συνοπτικά διαγωνίστηκαν ομάδες από Αττική, Θεσσαλονίκη, Κερκυρα, Σύρο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Λαμία, Ημαθία, Ρόδο και πολλές αλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Μέσα από ένα σύνθετο σενάριο αποστολής επιθετικής αναγνώρισης και απόκτησης πληροφοριών, οι ομάδες των διαγωνιζόμενων εκτός της 24ωρης πορείας με φόρτο, δοκιμάστηκαν και βαθμολογήθηκαν για τις γνώσεις και τις αντοχές τους πάνω σε αντικείμενα Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας.

Ο πανελλήνιος αγώνας-άσκηση «ATHENSPATROL 2023» έληξε το πρωί της Κυριακής 26/11 με μία λιτή, αλλά γεμάτη συναισθήματα τελετή βράβευσης.

Οι Εθελοντές Έφεδροι διαχρονικά αποδεικνύουν ότι είναι σε θέση να διατηρούν -με μηδενικό κόστος για το κράτος –  ετοιμότητα και υψηλό επίπεδο γνώσεων και φυσικής κατάστασης, ικανοί  οποτεδήποτε κληθούν από την Πατρίδα να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο πεδίο μάχης αλλά και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και φυσικών ή ανθρώπινων καταστροφών!