13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜε ανοιχτά για το κοινό στρατόπεδα γιορτάζει τον Αγ. Γεώργιο ο Στρατός...

Με ανοιχτά για το κοινό στρατόπεδα γιορτάζει τον Αγ. Γεώργιο ο Στρατός Ξηράς στον Β. Έβρο

Με θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις, ανοιχτά για το κοινό στρατόπεδα και εκθέσεις – επιδείξεις Οπλικών Συστημάτων και μέσων θα τιμήσει ο Στρατός Ξηράς τον Προστάτη Άγιο του Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, την Κυριακή 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνουν η 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού “Διδυμοτείχου” και η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία “ΑΨΟΣ” με έδρα το Σουφλί, ανοιχτά για το κοινό στρατόπεδα και εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους σε Λαγό, Πλάτη, Καβύλη και Σουφλί με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού “Διδυμοτείχου”:

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 θα εορτασθεί η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεώργιου του Τροπαιοφόρου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Ο φετινός εορτασμός θα περιλάβει, θρησκευτικές τελετές εντός των Στρατοπέδων και οργάνωση εκθέσεων – επιδείξεων οπλικών συστημάτων και μέσων, όπως παρακάτω:

Στο στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» στο χωριό Λαγός (από 11:40 έως 13:30).

Στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ» στο χωριό Καβύλη (από 11:40 έως 13:30).

Στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΥΔΑ» στο χωριό Πλάτη (από 10:40 έως 12:30). Στις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό, τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ΜΜΕ είναι ελεύθερη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 50ης Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΆΨΟΣ»: Ανακοινώνεται από την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΆΨΟΣ», ότι την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στις 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού) στο Στρατόπεδο «ΜΗΛΙ∆ΩΝΗ» στο Σουφλί. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα τελεστεί ∆οξολογία και Έκθεση – Επίδειξη Οπλικών Συστημάτων και Μέσων. Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι Τοπικές – Θρησκευτικές Αρχές και κάτοικοι της περιοχής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: https://www.radioevros.gr