13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜε έγκριση του ΥΠΕΘΑ στελέχη έστηναν σκηνές για θέατρο

Με έγκριση του ΥΠΕΘΑ στελέχη έστηναν σκηνές για θέατρο

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Με έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως πληροφορούμαστε, διατάχθηκαν στελέχη της Θεσσαλονίκης, να στήσουν πριν λίγες ημέρες, μέσα στον ήλιο και τη ζέστη, σκηνές στην περιοχή ”Παλατάκι”, για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, οπότε οι στρατιωτικοί ήταν αναγκασμένοι να διατάξουν…

Σύμφωνα με την καταγγελία του kranosgr.com, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στρατιωτικοί διατάχθηκαν να στήσουν σκηνές, επ’ ωφελείας Θεάτρου, δηλαδή για τις ανάγκες θεατρικής παραστάσεως.

Είναι άλλο η κοινωνική προσφορά των ΕΔ και η συνδρομή τους σε θέματα υγείας, φυσικών καταστροφών, αντιπυρικής προστασίας κλπ, για την οποία κανείς δε διαφωνεί και άλλο για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης.

Αυτό δε λέγεται κοινωνική προσφορά, αλλά συνδρομή από ”το παιδί για όλες τις δουλειές” και μάλιστα με τη ”βούλα” του ΥΠΕΘΑ.

Δεν υπήρχαν υπάλληλοι της περιφέρειας, του Δήμου ή άλλων υπηρεσιών για να συνδράμουν και έπρεπε οι στρατιωτικοί μέσα στον ήλιο να στήνουν καμαρίνια;

Σκηνές οι στρατιωτικοί εκτός από τις ασκήσεις, πρέπει να στήνουν σε πλημμύρες και σεισμούς, όχι σε θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Θα επαναλάβουμε ότι, έτσι όπως πάμε, στο όνομα της κοινωνικής προσφοράς, θα τους δούμε να φτιάχνουν και ”παράγκες” για τις καλοκαιρινές εμποροπανηγύρεις σε διάφορες περιοχές, επ’ ωφελείας Δήμων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Χορευτικών ομίλων κλπ.

Στο όνομα της κοινωνικής προσφοράς να μη ξεφύγει η κατάσταση…