13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜετακομίζουμε και πανί με πανί γυρίζουμε...

Μετακομίζουμε και πανί με πανί γυρίζουμε…

Του Ηλία Προύφα

Μετακομίζουμε και πανί με πανί γυρίζουμε…

Με το παραπάνω σλόγκαν σχολίασε αναγνώστης του kranosgr, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της μετακόμισης λόγω μετάθεσης, τα δημοσιεύματα για το επικείμενο κύμα ακρίβειας που θα σαρώσει την αγορά.

”Ήδη οι περισσότερες οικογένειες είμαστε πανί με πανί, που και να έρθουν οι ανατιμήσεις στην αγορά, τα φροντιστήρια και τα έξοδα θέρμανσης” και δεν έχει άδικο.

Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις κορυφαίων υπουργών, για τις ανατιμήσεις στην αγορά, έχουν θορυβήσει τους πολίτες και κυρίως τους στρατιωτικούς, οι οποίοι υπόκεινται σε μεταθέσεις.

Το φθινοπωρινό ”τσουνάμι” των ανατιμήσεων που βρίσκεται προ των πυλών, θα περιλαμβάνει αυξήσεις έως και 25% σε πάνω από 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενώ θα υπάρχει και αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα της τάξεως του 50%.

Το ευχάριστο είναι πως ενόψει των αυξήσεων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, αναζητά τρόπους αναχαίτισης του προβλήματος, με μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.