13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜετακινήσεις ανεμβολίαστων στρατιωτικών από ΛΑΦ. Τι θα γίνει με το ένστολο υγειονομικό...

Μετακινήσεις ανεμβολίαστων στρατιωτικών από ΛΑΦ. Τι θα γίνει με το ένστολο υγειονομικό προσωπικό;

Του Ηλία Προύφα

Μπορεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να μην ισχύει – τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική στιγμή – για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως τα γενικά επιτελεία θα πρέπει να βρουν λύση για δύο κατηγορίες στελεχών οι οποίοι δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν εθελοντικά.

Πρόκειται για ένστολο υγειονομικό προσωπικό και στελέχη αρνητές του εμβολίου, που υπηρετούν σε λέσχες αξιωματικών.

Στην πρώτη κατηγορία όπως ακούγεται και το ΥΠΕΘΑ, θα κληθεί να εναρμονισθεί με τις όποιες αποφάσεις ληφθούν για όλους τους υγειονομικούς της χώρας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι από 1η Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο, να ισχύσει υποχρεωτικός εμβολιασμός για δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και να εξαιρεθούν τα στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δεύτερη κατηγορία ενστόλων, αφορά στελέχη που υπηρετούν σε χώρους επισιτιστικών επαγγελμάτων και συγκεκριμένα σε λέσχες αξιωματικών, κυλικεία, μπαρ κλπ.

Σε αυτή την περίπτωση είναι επίσης δύσκολο έως αδύνατο, να επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστές – προς το παρόν – αίθουσες λεσχών, μόνο σε εμβολιασμένους θαμώνες και μερίδα του προσωπικού να δηλώνει αρνητές, επικαλούμενοι κάποιοι από αυτούς, ευτυχώς ελάχιστοι όπως ακούμε, κουτάλια και πηρούνια που μαγνητίζονται στα χέρια, τσιπάκια, αντίχριστους και 666.

Στην περίπτωση αυτή, οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνηση του ανεμβολίαστου προσωπικού από τις λέσχες αξιωματικών σε μονάδες της φρουράς και αντικατάσταση με εμβολιασμένο προσωπικό, κάτι που θα θεωρηθεί σωστό και δίκαιο. Όπως ο ιδιώτης αν θα πρέπει να έχει στην ταβέρνα, το μπαρ και το εστιατόριό του, εμβολιασμένο προσωπικό, αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τις ΛΑΦ.

Όσο και εάν κάποιοι δε θέλουν να το αποδεχθούν, η χώρα μας συνεχίζοντας επιτυχώς την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μπαίνει στον ”αστερισμό” του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κάτι που θεωρείται από τις αρμόδιες αρχές, αναγκαίος για το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Πολλά θα αλλάξουν. Το Υπουργείο Άμυνας, δια του ΓΕΕΘΑ, θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται γι’ αυτή τη νέα πραγματικότητα και στο χώρο των ΕΔ.