13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΜεταθέσεις 2021: Θετικά σχόλια στελεχών για Παναγιωτόπουλο

Μεταθέσεις 2021: Θετικά σχόλια στελεχών για Παναγιωτόπουλο

Του Ηλία Προύφα

”Μην τάζεις σε Άγιο κερί, σε παιδί κουλούρι και σε στελέχη ότι θα βγουν νωρίς οι μεταθέσεις και δεν το κάνεις”. Με την φράση αυτή σχολίασε στέλεχος του ΣΞ, την εντολή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, για έγκαιρη κοινοποίηση των μεταθέσεων, ο οποίος όπως και πολλοί άλλοι που συνομιλούν μαζί μας, επικροτούν την πρωτοβουλία Παναγιωτόπουλου, κρατώντας ωστόσο ”μικρό καλάθι”, για ενδεχόμενη και φέτος καθυστέρηση από διευθύνσεις επιτελείων.

Μόνο θετικά λοιπόν είναι τα σχόλια που εισπράττουμε στο kranosgr, μετά την δημοσίευση του θέματος για τις επικείμενες μεταθέσεις του 2021, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες του kranosgr, o ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή οι μεταθέσεις φέτος να κοινοποιηθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Όπως δημοσιεύσαμε και πριν λίγες ημέρες, πρόθεση είναι τα συμβούλια να αρχίσουν τις συνεδριάσεις άμεσα, μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, όπου και θα έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών και στους τρεις κλάδους των ΕΔ.

Είναι μια ξεκάθαρη εντολή του Υπουργού, ο οποίος έχει αποδείξει ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα των στελεχών και κυρίως όσων υπηρετούν σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Κάθε χρόνο λοιπόν ακούμε ότι οι μεταθέσεις θα βγουν νωρίς έτσι ώστε να γνωρίζουν τα στελέχη τη φρουρά τοποθέτησής τους, προκειμένου να προχωρήσουν έγκαιρα στον απαραίτητο οικογενειακό προγραμματισμό. Για κάποιους λόγους όμως δημιουργείται καθυστέρηση και υπάρχουν χρονιές που στελέχη ενημερώνονται για τη μετάθεσή τους ακόμη και τον Ιούλιο.

Φέτος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι δραστήριοι συνεργάτες του, οι οποίοι θα παρακολουθούν το θέμα στενά και θα ενημερώνουν προσωπικά τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, είναι αποφασισμένοι μετά την επιτυχία του εξοπλιστικού προγράμματος, να καταγράψουν ακόμη μία επιτυχία υπέρ του προσωπικού.

Τα στελέχη που όλα τα χρόνια είναι απογοητευμένα από τις καθυστερήσεις, φέτος περιμένουν…