13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜεταθέσεις: Καλή η αρχή, αλλά ας δούμε και το τέλος...

Μεταθέσεις: Καλή η αρχή, αλλά ας δούμε και το τέλος…

Του Ηλία Προύφα

Καλή η αρχή που έγινε με τις μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως στο Στρατό Ξηράς, όσον αφορά τη σύγκλιση των συμβουλίων και την κοινοποίηση τους.

Αρκετά νωρίς όπως είχαν ζητήσει τόσο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποιήθηκε φέτος, η σύγκληση των συμβουλίων μεταθέσεων, τα οποία ολοκληρώθηκαν σε ποσοστό 95% και πλέον οι καταστάσεις με τις αποφάσεις των συμβουλίων, βρίσκονται στο στάδιο της επικύρωσης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Μάλιστα έγιναν και οι πρώτες κοινοποιήσεις, έως το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και έπεται, σύντομα για φέτος, η συνέχεια.

Καλή η αρχή, όμως κάθε χρόνο, ακούμε ότι οι μεταθέσεις θα βγουν νωρίς έτσι ώστε να γνωρίζουν τα στελέχη τη φρουρά τοποθέτησής τους, προκειμένου να προχωρήσουν έγκαιρα στον απαραίτητο οικογενειακό προγραμματισμό. Για κάποιους λόγους όμως δημιουργείται καθυστέρηση κυρίως στους κατώτερους Αξιωματικούς και στους Υπαξιωματικούς προελεύσεως ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρονιές, που τα στελέχη ενημερώνονται για τη μετάθεσή τους ακόμη και τον Ιούλιο.

Ας ελπίσουμε ότι, φέτος και το τέλος θα είναι καλό…