13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜετά το γιοκ Μητσοτάκη στα νταηλίκια Ερντογάν, έρχεται η εντολή Χουδελούδη για...

Μετά το γιοκ Μητσοτάκη στα νταηλίκια Ερντογάν, έρχεται η εντολή Χουδελούδη για βολές βαρέων όπλων με πραγματικά πυρά στον Έβρο

Του Ηλία Προύφα

Παίρνει ”φωτιά” από την ερχόμενη εβδομάδα ο Έβρος, από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των δύο μεραρχιών της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτειχου.

Με εντολή του Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος είναι ο προϊστάμενος σχηματισμός του Δ’ΣΣ και έγκριση των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, θα πραγματοποιηθούν, βολές βαρέων όπλων στα δύο πεδία βολής του ”Ψηλού Στάλου” Λαβάρων Διδυμότειχου και ”ΑΕΤΟΥ” Αλεξανδρούπολης.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των βολών που προετοιμάστηκαν από μέρες και ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη, συνέπεσαν με τη σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,στις απειλές της Τουρκίας και προσωπικά του ιδίου του Προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, την Τρίτη 13 και 20 Σεπτεμβρίου 2022 αντίστοιχα, από 08:00 έως 17:00 θα εκτελούνται βολές Πυροβολικού και Βαρέων Όπλων στο ΠΑ – ΠΒ «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ».

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα χωριά:

ΒΡΥΣΙΚΑ – ΚΥΑΝΗ – ΑΣΒΕΣΤΑΔΕΣ – ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙ – ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ – ΛΑΒΑΡΑ – ΚΙΣΣΑΡΙΟ – ΑΜΟΡΙΟ – ΨΑΘΑΔΕΣ.

Στην παραπάνω περιοχή, τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η κυκλοφορία ατόμων ή οχημάτων και ποιμνίων για αποφυγή ατυχημάτων.

Όποιος, μετά το πέρας των βολών, βρίσκει οποιοδήποτε θραύσμα, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ, αλλά να εντοπίζει τη θέση του και να ειδοποιεί αμέσως την πλησιέστερη αστυνομική ή στρατιωτική αρχή.

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, από 08:00 έως 15:00, πρόκειται να πραγματοποιηθούν βολές πυροβολικού με πραγματικά πυρά, στο Πεδίο Ασκήσεων – Πεδίο Βολής «ΑΕΤΟΣ».

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :

  • Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ
  • Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
  • Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
  • Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
  • Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ

Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση, ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική, ή αστυνομική αρχή.