13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΜετά την περιοδεία Μητσοτάκη, σε 303 και 304 ΠΕΒ ο ΥΦΕΘΑ Ν....

Μετά την περιοδεία Μητσοτάκη, σε 303 και 304 ΠΕΒ ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. George Tsunis.

Ο κ. Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 110 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Αργύριο Μουστρούφη για τις τρέχουσες δραστηριότητες και το επιχειρησιακό έργο της και συνομίλησε με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Πτέρυγας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) MQ-9 REAPER της USAFE, που έχουν μετασταθμεύσει με προσωπικό υποστήριξης από το Νοέμβριο του 2022, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην 110 ΠΜ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, μετέβη στις έδρες των 303 και 304 Προκεχωρημένων Εργοστασίων Βάσης (ΠΕΒ) στη Λάρισα και στο Βελεστίνο Μαγνησίας αντίστοιχα. 

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στα δύο εργοστάσια υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Στρατιωτικών Εργοστασίων της ΑΣΔΥΣ Ταξίαρχος Γεώργιος Ουρουμίδης.

Στο 303 ΠΕΒ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας περιηγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε από τον Διοικητή, Συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Μπουρή, για το έργο της ενώ παρακολούθησε επίδειξη εκθεμάτων κατασκευών και καινοτόμων εφαρμογών που εξελίσσει το εργοστάσιο.

Στο 304 ΠΕΒ ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Διοικητή του, Συνταγματάρχη  Σωτήριο Αργυρόπουλο, για το επισκευαστικό έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο ενώ περιηγήθηκε και στους χώρους των επισκευαστικών τμημάτων και των εγκαταστάσεων.

Και στα δύο στρατιωτικά εργοστάσια ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία  να συνομιλήσει με στελέχη και πολιτικό προσωπικό.