13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜετά τα μηχανήματα του Στρατού ήρθαν και τα χρήματα

Μετά τα μηχανήματα του Στρατού ήρθαν και τα χρήματα

Του Ηλία Προύφα

Έγκριση ένταξης δύο νέων έργων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνία στη Θάσο, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Την ένταξη δύο νέων έργων αποκατάστασης ζημιών σε αντιπλημμυρικές υποδομές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Θάσου μεταξύ 22 και 26 Νοεμβρίου 2019, είχε ως αποτέλεσμα η συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν: α) την «Επανακατασκευή κατεστραμμένων τοιχίων αντιστήριξης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων Δήμου Θάσου λόγω έκτακτης ανάγκης (θεομηνία) που προέκυψε από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, και β) την «Επανακατασκευή κατεστραμμένων οχετών ομβρίων στον Λιμένα (Θάσος) Δήμου Θάσου, λόγω έκτακτης ανάγκης (θεομηνία) που προέκυψε από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε, ότι από την έντονη κακοκαιρία δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρέθηκε στο διάβα τους, ρέματα και αρδευτικά κανάλια υπερχείλισαν, πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν ήταν προσβάσιμα, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Στρατού Ξηράς, που εστάλη με εντολή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.