13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Μεσίτρια», πρώην σύζυγος στρατιωτικού, υπενοικίαζε παράνομα διαμέρισμα σε 10 Πακιστανούς

«Μεσίτρια», πρώην σύζυγος στρατιωτικού, υπενοικίαζε παράνομα διαμέρισμα σε 10 Πακιστανούς

Την δράση «μεσίτριας» και πρώην συζύγου στρατιωτικού η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, υπενοικίαζε παράνομα διαμέρισματα, ξεσκέπασαν τα ίδια τα θύματα της. Την αρχή έκανε ο αδερφός συνιδιοκτήτριας διαμερίσματος 1ου ορόφου επί της οδού Επιδάμνου στην Αθήνα. Προσπάθησε να την αναζητήσει διότι είχε μισθώσει το εν λόγω διαμέρισμα αλλά για τρεις μήνες δεν είχε καταβάλει τα ενοίκια, επικαλούμενη προβλήματα υγείας της μητέρας της που ζει στην επαρχία.

Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία η συνιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, παρά τους ισχυρισμούς της «μεσίτριας» ότι θα τακτοποιήσει το χρέος της, αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Όταν ο αδερφός της καταγγέλλουσας μετέβη στο διαμέρισμα, έκπληκτος διαπίστωσε ότι έμεναν εκεί 10 Πακιστανοί μετανάστες. Η «μεσίτρια» φέρεται να τους υπενοικίαζε το διαμέρισμα. Διαπίστωσε, δε, ότι από τον χώρο του σπιτιού έλειπαν συσκευές και διάφορα έπιπλα, όπως τραπέζια, καρέκλες και κρεβάτια, κάποια από τα οποία επιστράφηκαν λόγω της παρουσίας των αστυνομικών που μπήκαν στο διαμέρισμα στα πλαίσια της έρευνας.

H συνιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στην Επιδάμνου, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι η «μεσίτρια» ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι οι 10 Πακιστανοί ήταν …φιλοξενούμενοι της. «Την ίδια χρονική περίοδο έμαθα ότι είχε κάνει το ιδιο πράγμα σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας μας, το οποίο αναγκάστηκε να παραδώσει στην ιδιοκτήτρια του σε αισχρή κατάσταση» λέει η συνιδιοκτήτρια.

Σημειώνεται ότι η «μεσίτρια» έχει ανοίξει γραφείο «υπηρεσιών ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων για μικρή διάρκεια» με έδρα την πρώην κατοικία της, ένα σπίτι κάτω από την Ακρόπολη. Στις 10 Φεβρουαρίου 2023 φέρεται να σύστησε και μια Κατασκευαστική Μονοπρόσωπη Κεφαλαιουχική εταιρία προκειμένου να ασχοληθεί με τις κατασκευές και ανακαινίσεις ακινήτων.

apati
H πολυκατοικία της οδού Επιδάμνου στην Αθήνα (φωτό από Google Maps)

Πώς εξαπάτησε την καθηγήτρια αγγλικών

Πριν από λίγο καιρό η Κωνσταντίνα Κυριαζή, καθηγήτρια Αγγλικών από την Θεσσαλονίκη βίωσε μια σχεδόν παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία. Η εκπαιδευτικός μετακόμισε στην Αθήνα καθώς έγινε δεκτή σε ιδιωτική εταιρία, στον τομέα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Πριν ταξιδέψει, όμως, στην πρωτεύουσα ξεκίνησε να ψάχνει εντατικά και εξ αποστάσεως διαμέρισμα για να το νοικιάσει.

Όπως λέει η ίδια στο protothema.gr, «με παρότρυναν να ψάξω και στο Marketplace στο Facebook για να βρω τουλάχιστον έστω ένα μικρο στούντιο για βραχυχρόνια μίσθωση και τότε έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη κυρία, η οποία είχε ανεβάσει σε σχετική αγγελία φωτογραφίες από ακίνητο στο Κουκάκι. Μου φάνηκε αξιοπρεπές και έτσι επικοινώνησα μαζί της. Έκλεισα ημερομηνίες για να κατέβω να το δω, μαζί με άλλα σπίτια που είχα ξεχωρίσει».

Στη συνάντηση που είχαν, η «μεσίτρια» της ανέφερε ότι το διαμέρισμα θα ήταν διαθέσιμο από αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη του Απριλίου.

Η καθηγήτρια συμφώνησε να της δώσει «μπροστά» τα ενοίκια συμπεριλαμβανόμενων και των λογαριασμών ΔΕΚΟ. «Συνολικά 4.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000 ευρώ στη τράπεζα και τα άλλα 2.000 ευρώ σε μετρητά, ώστε να μην έχω να ασχοληθώ με τα πάγια έξοδα του διαμερίσματος» προσθέτει η Κωνσταντίνα Κυριαζή.

Επειδή, όμως, μέσα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έμενε ένα ζευγάρι το οποίο θα έφευγε στα τέλη Οκτωβρίου, η καθηγήτρια ζήτησε από την «μεσίτρια» να της προτείνει μια εναλλακτική λύση. Εκείνη της είπε ότι θα μπορούσε να την φιλοξενήσει σε ένα στούντιο επί της Χαριλάου Τρικούπη, το οποίο λειτουργεί σαν Airbnb. Πρόκειται για ανακαινισμένο διαμέρισμα, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της «μεσίτριας», είχε μισθώσει ο αδερφός της για να μένει περιστασιακά όταν έρχεται στην Αθήνα από το Αγρίνιο.

«Ετσι συμφωνήσαμε στο ίδιο χρηματικό ποσό και χρονικό διάστημα μίσθωσης με σκοπό το συμβόλαιο να το ανεβάσει στο taxisnet. Το συμβόλαιο, επειδή βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη όταν συντάχθηκε, ήταν πρόχειρα γραμμένο. Το υπέγραψα με σκοπό να κατοχυρώσω απλά το ακίνητο και να ανεβεί στο taxisnet με την είσοδο μου στο σπίτι» λέει η Κωνσταντίνα Κυριαζή και συνεχίζει: «Μετα απο τρεις ημέρες της κατέθεσα τα 2.000 ευρώ μεσω τραπέζης κι όταν κατέβηκα στην Αθηνα ξανά, στα τελη του Οκτώβρη, συμφωνήσαμε να έρθει απο το σπίτι για να της δώσω και τα υπόλοιπα σε μετρητά όπως κι έγινε. Ωστόσο δεν ανέβασε ποτέ το συμβόλαιο στο taxisnet, ούτε επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μου παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έκανα για να μιλήσω μαζί της».

kataggelousa
H καταγγέλλουσα καθηγήτρια Αγγλικών, Κωνσταντίνα Κυριαζή