13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜεγαλώνουμε-Δυναμώνουμε-Αγωνιζόμαστε..Ο απολογισμός της καλύτερης χρονιάς της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

Μεγαλώνουμε-Δυναμώνουμε-Αγωνιζόμαστε..Ο απολογισμός της καλύτερης χρονιάς της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

                To 2020 ήταν για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ένα έτος ανάπτυξης, δημιουργίας και πανελλήνιας αναγνώρισης στο σύνολο των συναδέλφων  αλλά κυρίως  ένα ακόμη έτος αγώνων για τον συνάδελφο και την οικογένειά του.   Δείτε με αποδείξεις τον απολογισμό της Ένωσης μας για το 2020.

                 Το 2020 αυξήσαμε τα μέλη μας κατά 25% την μεγαλύτερη αύξηση από την  δημιουργία της Ένωσης.

                  Αυξήσαμε και τα οικονομικά μεγέθη μας κατά 25% ενώ το υπόλοιπο ταμείου μας ανέβηκε από 4.500 ευρώ το 2019 σε 5.800 ευρώ το 2020 μετά από άλλη μια χρονιά συνετής διαχείρισης.

                  Έγγραφα -Ανακοινώσεις  Η Ένωση μας υπέβαλε συνολικά 27 επιστολές και ανακοινώσεις το 2020 σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας για όλα τα προβλήματα των συναδέλφων(Ωράριο,Μεταθέσεις,Μισθολόγιο,Νυχτερινά,Υπερωρίες,Συντάξεις,Ασφαλιστικό ,Υγειονομική περίθαλψη, Υπηρεσίες και πολλά άλλα θέματα) αλλά και για τοπικά ζητήματα όπως την μοριοδότηση ,υπηρεσίες κέντρα μεταναστών, μεταφορά προσωπικού ,καθυστερήσεις αποζημιώσεις, αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής, προστασία από την πανδημία, προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη  και πολλά άλλα θέματα.

                    Τα θέματα των Στρατιωτικών στην Βουλή 16 ερωτήσεις και αναφορές κατατέθηκαν στην Βουλή  με συνημμένες τις επιστολές της Ένωσης για όλα τα θέματα των συναδέλφων.

                    Να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα ,τους Βουλευτές Ιωαννίνων κ Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Σταύρο Καλογιάννη, Γιώργο Αμυρά , Μερόπη Τζούφη  , και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο οι οποίοι υποβάλανε τις παραπάνω 16 συνολικά ερωτήσεις .

                     Το 2020 η Ένωση συναντήθηκε   προωθώντας  τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς  με Περιφερειάρχη Ηπείρου κ Καχριμάνη, Βουλευτή ΝΔ Ιωαννίνων κ Κεφαλά Μαρία  ,Βουλευτή Ελληνικής Λύσης κ Χήτα Κων/νο  και με τον Δκτη 8ης Ταξιαρχίας. Η Ένωση έχει προγραμματίσει με την λήξη των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας συναντήσεις με το σύνολο των βουλευτών της Ηπείρου για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου.

                     Συμμετοχή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου με 6 αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ τον Μάρτιο του 2020  .Δυο μέλη της Ένωσης εκλεχτήκανε  στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και λάβανε τις θέσεις του Γεν. Γραμματέα και Αν.Γεν Γραμματέα δείχνοντας την δυναμική και αναγνώριση της ΕΣΠΕΗΠ σε όλους τους συναδέλφους.

                              Δείτε ποια τοπικά θέματα λύσαμε με αποδείξεις(Για link πατήστε στους τίτλους)

Μάϊος 2020 Μετά την επιστολή μας λύθηκε άμεσα το θέμα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αργιών συναδέλφων  στο 628 Μ/ΠΤΠ  που εκκρεμούσε εδώ και 5 μήνες.

Αύγουστος 2020 Άμεση λύση μετά έγγραφο Ένωσης μας και ανακοίνωση από Ομοσπονδίας μας στο θέμα της αυξημένης επιφυλακής  στους Στρατιωτικούς της περιοχής μας αλλά και στο θέμα της σίτισής τους.

Σεπτέμβριος 2020 Λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των συναδέλφων της 8ης ΕΑΝ με την ένταξη λεωφορείου 30 θέσεων στην δύναμή της. Εκκρεμεί η δέσμευση του ΥΕΘΑ σε επιστολή μας για την ενίσχυση με  νέο λεωφορείο 50 θέσεων για τις ανάγκες μεταφοράς του προσωπικού της περιοχής.

Σεπτέμβριος 2020 Μετά το δημοσίευμα στην σελίδα μας για συνέχιση των αυξημένων υπηρεσιών στην περιοχή μας παρά την λήξη της επιφυλακής άμεση λήξη των αυξημένων υπηρεσιών .

Σεπτέμβριος 2020 41 συνάδελφοί μας μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν από τον δικηγορικό γραφείο του  κ.Αντωνακόπουλου ότι μετά την εκδίκαση της προσφυγής  τους για το ΣτΕ  η οποία έγινε μέσω της Ένωσης μας το 2014 δικαιώθηκαν και θα λάβουν και τους νόμιμους τόκους που δικαιούνται για τα αναδρομικά ποσά που λάβανε κατόπιν της απόφασης της Πολιτείας .

Νοέμβριος  2020   Παράταση χορήγησης αδειών στελεχών έως τέλη Φεβρουαρίου 21 μετά την επιστολή της Ένωσης και την ανάδειξή  της από την Ομοσπονδία μας .

Δεκέμβριος 2020  Λύθηκε άμεσα μετά από επιστολή μας το θέμα με την παρουσία εν μέσω πανδημίας ΥΓ προσωπικού της 8ης Ταξιαρχίας στους ελέγχους σε πολίτες  στην είσοδο της Κακαβιάς.

Μοριοδότηση Φρουράς Ιωαννίνων Να τελειώσουμε με το θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στα Ιωάννινα  που είναι το κύριο τοπικό θέμα που έχει αναδείξει η Ένωσή μας τα τελευταία 3 χρόνια το οποίο μετά την ενημέρωσή μας από την βουλευτή Ιωαννίνων κ Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα το επόμενο χρονικό διάστημα θα λυθεί όπως την διαβεβαίωσε η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

        Τέλος η Ένωση μας μέσω και της Ομοσπονδίας μας κατάφερε όπως προαναφέραμε να αναδείξει όλα τα κύρια θέματα των Στρατιωτικών αλλά και να προτείνει λύσεις  που στους αποδέκτες μέσω των συνεχών ερωτήσεων στην Βουλή  με επιστολές μας είναι η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η οποία καλείτε επιτέλους να δώσει λύσεις…

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε …Συνεχίζουμε και το 2021

                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας   Θεοδώρου Γεώργιος Στρατσιάνης Παναγιώτης Ταγματάρχης (ΠΖ) ΕΜΘ Αλχίας  (ΜΧ) 6937453787 6936563126  
                                                     

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ 

Τα προβλήματα των Στρατιωτικών που δεν λύθηκαν ούτε το 2020 και στα οποία άμεσα πρέπει να δοθεί λύση(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Ύποπτα κέντρα επιχειρούν να διασπάσουν την Ενωση Στρατιωτικών Ηπείρου -Απαντάμε με ενότητα και αγώνα

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ