13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτά τα πυρομαχικά στην περιοχή πτώσης του Antonov...

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτά τα πυρομαχικά στην περιοχή πτώσης του Antonov ειδοποιήστε τις Αρχές

Επείγουσα ανακοίνωσε εξέδωσε ο Δήμος Παγγαίου σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα

«Επείγουσα Ανακοίνωση Προσοχη !!!! Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… Τον Δήμο Παγγαιου τηλ επικοινωνίας ( 693 6108070) ή την Ελληνική Αστυνομία !!!!» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Παγγαίου.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο δήμος Παγγαίου:

ARM_1
ARM_2
ARM_3
ARM_4
ARM_5

Τι μετέφερε το αεροσκάφος

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:
εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Tα 38 λεπτά που οδήγησαν στην τραγωδία

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι για το δυστύχημα έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).
Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το ουκρανικού νηολογίου αεροσκάφος τύπου Antonov 12, απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Νις στην Σερβία με οκταμελές πλήρωμα και 11,5 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods).
Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει στις αρμόδιες αρχές της Σερβίας, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε πτήση cargo προς το Μπανγκλαντές (Ντάκα) με ενδιάμεσους σταθμούς την Ιορδανία (Αμμάν) και την Σαουδική Αραβία (Ριάντ).

Στον Ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθε στις 22:09 τοπική ώρα. Το αεροπλάνο στις 22:37 ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ) ότι λόγω προβλήματος (operation reasons) δεν θα συνεχίσει για το τελικό του προορισμό και ότι θα γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

ΠΗΓΗ: https://www.parapolitika.gr