13.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Στρατηγού Τσιόπλου του Ταξίαρχου Δούλη και...

Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Στρατηγού Τσιόπλου του Ταξίαρχου Δούλη και των στελεχών των ΕΔ…

Στην Καρδίτσα σήμερα το κυβερνητικό κλιμάκιο με διευρυμένη συμμετοχή αιρετών αναμένεται να ορίσει τον Θεσσαλό συντονιστή ,αυτόν που θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του κυβερνητικού έργου για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τότε που η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση. Θα θυμόσαστε πως ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τότε την ίδρυση Συντονιστικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής εκείνο το διάστημα, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο.

Η συνδρομή των ΕΔ είναι γνωστή σε όλους. Από τον Λαρισαίο υπαξιωματικό που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσει πάνω του η ηλικιωμένη στα χωριά της Καρδίτσας, τον απεγκλωβισμό πλημμυροπαθών με βάρκες, μέχρι και τις γέφυρες Μπέλεϊ που έστησε ο Στρατός Ξηράς, σε χρόνο ρεκόρ και αποκαταστάθηκαν συγκοινωνίες όπως στον Βόλο για παράδειγμα.

Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε πως ο στρατός είναι για τα δύσκολα…

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας