13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: "Όσοι λένε ότι θα έρθουν μια νύχτα, θα...

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: “Όσοι λένε ότι θα έρθουν μια νύχτα, θα προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα”

Απαντήσεις στην Τουρκία έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Μίλησε παράλληλα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τα νοικοκυριά και την ενίσχυσή τους.

“Η κυβέρνηση της Τουρκίας κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της. Βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση. Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα, πιστοί στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας και στη συνθήκη της Λοζάνης. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές. Είμαστε δύναμη ειρήνης, ευθύνης και νομιμότητας. Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο.

Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Να στείλουμε ένα χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, εκεί που η Ελλάδα αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.