13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜέχρι το Μαξίμου η έκκληση για ενίσχυση με προσωπικό στο 424 ΓΣΝΕ...

Μέχρι το Μαξίμου η έκκληση για ενίσχυση με προσωπικό στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

Του Ηλία Προύφα

Μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ακούμε έφθασε η συγκλονιστική ανάρτηση στελέχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από την οποία γινόταν περιγραφή με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί λόγω κορονοϊού στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Το προσωπικό καταβάλει με άριστο επαγγελματισμό υπεράνθρωπες προσπάθειες, για την αντιμετώπιση της κατάσταση, ζητώντας επιπλέον προσωπικό, κάτι που όπως ακούγεται αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ήδη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κατάσταση, έδωσε εντολή να μετακινηθεί στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών.

Πρόκειται για την 300 ΚΥΜΕΑ η οποία έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας COVID-19, ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο, με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Βέβαια η μονάδα όπως και το υπόλοιπο νοσοκομείο, χρειάζονται ενίσχυση με προσωπικό κάτι που αναμένεται και αυτό να γίνει.

Να σημειώσουμε ότι το 424 ΓΣΝΕ διαθέτει κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ COVID-19 επ΄ ωφελεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φιλοξενώντας ταυτόχρονα την Νευροχειρουργική και την Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, προς εξοικονόμηση χώρων του τελευταίου.