13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜέγα Λάθος της Εθιμοτυπίας του Γ'ΣΣ στο Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου

Μέγα Λάθος της Εθιμοτυπίας του Γ’ΣΣ στο Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου

Του Ηλία Προύφα

Μέγα ”Φάουλ” της εθιμοτυπίας του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, η οποία άκουσον άκουσον, δεν προσκάλεσε όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, στον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου, στο χώρο του Στρατηγείου.

Θεσσαλονικιός ο Γενικός Γραμματέας, με πλούσια δράση στα ”χακί” δρώμενα, στήριζε και στηρίζει πάντα έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα λειτουργεί και γραφείο της Γενικής Γραμματείας ΥΠΕΘΑ, εντός του Γ’ΣΣ, απέναντι ακριβώς από το στρατηγείο, όπου βρίσκεται η εθιμοτυπία.

Από που να το πιάσεις λοιπόν και από που να το αφήσεις. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτή την αβλεψία. Ο Στρατηγός Κωστάκογλου, πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Μιλάμε για ένα από τα τρία πολιτικά πρόσωπα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που τοποθετήθηκαν με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης μιλάμε για ένα πρόσωπο που αθόρυβα έχει βάλει πλάτη σε πολλά θέματα και έχει βοηθήσει κόσμο και κοσμάκη. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που αναβάθμισε το Στρατηγείο του Γ’ΣΣ, μεταφέροντας για πρώτη φορά στην ιστορία του, γραφείο από την κεντρική διοίκηση εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη συμπρωτεύουσα. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που τις ημέρες του Πάσχα, ενώ θα μπορούσε να μεταβεί με τα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αναμμένους τους φάρους στη Μητρόπολη, προτίμησε να κάνει Πάσχα, με τα στελέχη και τις οικογένειες του Γ’ΣΣ, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου για το συγκεκριμένο Ναό, σε συνεργασία με τον Αντισυνταγματάρχη Παπά Γιάννη Καραγιάννη, εξασφάλισε χρήματα και τον ανακαίνισε.

Ο Στρατηγός Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, δε μπορεί και δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά της εθιμοτυπίας και σίγουρα δεν έχει εμπλοκή στο λάθος, οφείλει όμως να αποκαταστήσει άμεσα το Γενικό Γραμματέα, ο οποίος ως απρόσκλητος στην τελετή, βρισκόταν εκείνη την ώρα στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, με στελέχη.

Για να το γνωρίζουν ή να το θυμηθούν όλοι, η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με ενέργειες του Αντώνη Οικονόμου, λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, γραφείο της, με προσωπικό, όπου γίνονται συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα με φορείς και στελέχη της Βορείου Ελλάδος. Συνεπώς η διεύθυνσή του γραφείου, θα έπρεπε να προστεθεί στους καταλόγους αλληλογραφίας, της εθιμοτυπίας ”χθες”.

Εάν πάλι δεν ευθύνεται η εθιμοτυπία, μήπως το Επιτελικό Γραφείο του Στρατηγού, θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα, στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσκληθεί τηλεφωνικά;

Ευπρόσδεκτες προς δημοσίευση, οι οποιεσδήποτε απαντήσεις – διευκρινήσεις του εκπροσώπου τύπου του Γ’ΣΣ.

Κλείνοντας και ασχέτως με την άστοχη ενέργεια της εθιμοτυπίας ή του Επιτελικού Γραφείου, όσον αφορά τώρα τους Βουλευτές και τους λοιπούς πολιτικούς προσκεκλημένους της συμπρωτεύουσας, όλοι μαζί δεν μπορούν να φθάσουν σε δυναμική, στο ”χακί” πληθυσμό, τον Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.