13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜάχη για τη ζωή του δίνει καταδρομέας της Εθνικής Φρουράς μετά από...

Μάχη για τη ζωή του δίνει καταδρομέας της Εθνικής Φρουράς μετά από ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας

Μάχη στην Εντατική δίνει ο 27χρονος ΣΥΟΠ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια άσκησης – Επικεντρώνονται στον τρόπο πτώσης του στο νερό – Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΑΜ για τις συνθήκες του ατυχήματος – Τι λένε οι πρώτες ενδείξεις για το νέο ατύχημα στην Εθνική Φρουρά

Στον τρόπο πτώσης του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ επικεντρώνονται οι έρευνες των αρμοδίων, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια τραυματισμού του εν ώρα υπηρεσίας και κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης που πραγματοποιείτο το μεσημέρι της Δευτέρας, στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΑΜ Χρίστος Πιερή και κληθείς να απαντήσει για τις συνθήκες του ατυχήματος, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο καταδρομέας φαίνεται ότι έπεσε στη θάλασσα με λάθος τρόπο και όχι όπως είθισται να γίνεται σε παρόμοιες ασκήσεις.

«Οι νεαροί καταδρομείς συνήθως πέφτουν από ύψος με κάθετη πορεία στο νερό, δηλαδή με τα πόδια προς τα κάτω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διερευνάται τι πήγε λάθος και ο ΣΥΟΠ έπεσε με άλλο τρόπο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», είπε.

Υπενθυμίζεται όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα ότι ο καταδρομέας που μετά την πτώση από ελικόπτερο στο νερό -στη βάση σεναρίου- έχασε τις αισθήσεις του, φέρει κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και οίδημα στο κεφάλι, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Επίσης, όπως σημειώνει ο κ.Πιερή και σύμφωνα πάντα με τις προκαταρτικές έρευνες και ενδείξεις ο ΣΥΟΠ «έφυγε από κανονικό ύψος, προτού καταλήξει στη θάλασσα». Ξεκαθαρίζοντας επιπρόσθετα ότι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πάντως, όπως πληροφορείται η Cyprus Times στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και το ενδεχόμενο ο άτυχος 27χρονος να έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια της πτώσης, ή να υπέστη οποιοδήποτε άλλο καρδιακό πρόβλημα, πριν καταλήξει στο νερό.

Την ώρα που ο καταδρομέας δίνει μάχη για τη ζωή του διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Γ.Ν. Λευκωσίας, σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα που διέταξε ο ΥΠΑΜ, αμέσως μετά το ατύχημα. Για τα αίτια αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να ενημερωθεί και γραπτώς.

ΠΗΓΗ: https://cyprustimes.com