13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΛ.Τζούμης στον FOCUS FM: Είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία- θα...

Λ.Τζούμης στον FOCUS FM: Είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία- θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του ο κ. Ντόκος. -ΗΧΗΤΙΚΟ

Την βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία εξέφρασε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM, ο αντιστράτηγος ε.α., Λάμπρος Τζούμης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και τον Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Τζούμης εκτίμησε, πως θα πρέπει να στέλνουμε μήνυμα ετοιμότητας και προετοιμασίας στην Άγκυρα τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα πάει σε μια σημειακή κρίση, τότε αυτό θα δημιουργήσει βήματα υποχωρητικότητας και γκριζάρισμα περιοχών όπως έγινε στα Ίμια. Το μήνυμα που πρέπει να περνά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε σε ολοκληρωτική σύγκρουση επεσήμανε.

Σημείωσε ότι η Αίγυπτος δεν θέλει να εμπλακεί στην διένεξη Ελλάδας -Τουρκίας ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τμηματικής ή μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο δήλωσε πως προφανώς και δεν είναι το καλύτερο σενάριο γιατί αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα « αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι μια λύση ανάγκης προκειμένου να ανατραπεί το Τουρκολυβικό σύμφωνο, για αυτό πάμε σε αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Θάνου Ντόκου ο οποίος που χαρακτήρισε ως λάθος «επένδυση» την ελληνική στήριξη στον Χαφτάφ ο κ. Τζούμης υποστήριξε ότι αυτές οι δηλώσεις χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

« Οι δηλώσεις από ένα θεσμικό πρόσωπο κατά την άποψη μου θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικές διότι ο κ. Ντόκος δεν είναι ένας αναλυτής, ένας διεθνολόγος ή απόστρατος όπως εγώ που μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε », είπε τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει από κανένα Χάφταρ ή Σάρατζ να της επιλύσει το πρόβλημα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Λ.Τζούμη στον FOCUS FM, εδώ: