13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΛύση σε χιλιάδες στρατιωτικούς από ΥΠΕΘΑ - ΕΦΚΑ - ΠΟΜΕΝΣ

Λύση σε χιλιάδες στρατιωτικούς από ΥΠΕΘΑ – ΕΦΚΑ – ΠΟΜΕΝΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

          Για ακόμη μια φορά δικαιώνεται η υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων των Στρατιωτικών, από την ΠΟΜΕΝΣ και την Συμβουλευτική Επιτροπή του ΕΦΚΑ.

          Την ώρα που κάποιες ελάχιστες φωνές στο θέμα των συντάξεων των συναδέλφων μας αναδείκνυαν αγκυλώσεις και κομματικές συμπορεύσεις, η ΠΟΜΕΝΣ πρότεινε την συνεργασία των Υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Άμυνας για την αποτελμάτωση του ΕΦΚΑ στην απονομή εκκαθαρισμένων συντάξεων.

          Τι είπε η ΠΟΜΕΝΣ με απλά λόγια;  Ότι ο ΕΦΚΑ είναι κομμάτι μας. Είναι η Υπηρεσία που θα βγάλει τις συντάξεις μας. Για τρία (3) και πλέον χρόνια  η συσσώρευση χιλιάδων αιτήσεων σύνταξης ήταν μία δυσμενής πραγματικότητα για τους συναδέλφους μας.

          Το ΥΠΕΘΑ μέσω του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, αποδεχόμενο την πρόταση της Ομοσπονδίας, υπήρξε ο πρώτος Φορέας που έλυσε τον γόρδιο δεσμό των χιλιάδων προσωρινών συντάξεων ενισχύοντας τον ΕΦΚΑ με ικανό προσωπικό για ένα εξάμηνο και την παράταση για ακόμη ένα, ώστε να ολοκληρωθεί και η εκτέλεση των χιλιάδων συσσωρευμένων δικαστικών Αποφάσεων.

          Η Ομοσπονδία μας μετά την ολοκλήρωση της απονομής των εκκρεμουσών  συντάξεων, εισηγείται την παραμονή διακλαδικής ομάδας στελεχών του ΥΠΕΘΑ στον ΕΦΚΑ ως συντονιστικό όργανο μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ για ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά θέματα, σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Επιτροπή των ΕΔ και των ΣΑ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

    Στις συντάξεις και στις αγωνίες των συναδέλφων μας δεν χωράει κομματικοποίηση.

    Όλοι οι στρατιωτικοί γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων μας είναι ένας:

Εγγραφή στην ΠΟΜΕΝΣ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών https://www.pomens.gr/aitisi-eggrafis

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
  
Δημήτριος Ρώτας Ασμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος Θεοδώρου Τχης (ΠΖ)

ypetha1 by kranosgr on Scribd