13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΛΕΘ Ρόδου: Ένα κτήριο κόσμημα με παροχές πεντάστερου ξενοδοχείου

ΛΕΘ Ρόδου: Ένα κτήριο κόσμημα με παροχές πεντάστερου ξενοδοχείου

Του Δημήτρη Καστώρη

Μέσα στα γραφικά αλλά και πολύβουα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, σοκάκια  του κέντρου της Ρόδου βρίσκεται η χτισμένη το 1932απο τον Armando Bernabiti η Λέσχη Εθνοφυλακής Ρόδου. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτήριο με μεγάλα ανοίγματα στο ισόγειο και ιδιαίτερα τονισμένο τον κατακόρυφο άξονα και σημαντικά εκλεκτικιστικά.

Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη, όταν ο επισκέπτης βρεθεί στο χώρο της ΛΕΘ Ρόδου, μετά την ευγενέστατη υποδοχή από το προσωπικό.  Στο χώρο της Λέσχης λειτουργούν άψογα το εστιατόριο, το κομμωτήριο και οι ξενώνες!

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον (που αλλού;) στο εστιατόριο, ένας κριτικός γευσιγνώστης θα έμενε ενθουσιασμένος από τα προσφερόμενα φαγητά, ορεκτικά και φυσικά τα ποτά που φέρνουν το άρωμα του νησιού των Ιπποτών στο τραπέζι, σε συνδυασμό με την άψογη συμπεριφορά του προσωπικού και του Διευθυντή Λοχαγού Γιώργου Ηλιόπουλου της Λέσχης Εθνοφυλακής.  Δεν είναι λίγες οι φορές που μέλος του  προσωπικού θα περάσει από το τραπέζι να δείξει το ενδιαφέρον του για το αν όλα είναι όπως πρέπει ή θα βλέπει διακριτικά σε περίπτωση που ο πελάτης θα χρειαστεί το οτιδήποτε.

Η ποικιλία και η ποιότητα των φαγητών όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα κοσμικά εστιατόρια του νησιού, αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

Το μεράκι, η αγάπη για «αυτό που κάνει» και η διορατικότητα του Διευθυντή της ΛΕΘ Ρόδου φαίνονται ίσως και από την εισαγωγή στον κατάλογο του μενού που διαβάζουμε…

«Σας καλωσορίζουμε σ’ένα ταξίδι γεύσης και ποιότητας στη Λέσχη Εθνοφυλακής Ρόδου […]

Η αγάπη μας για την κουζίνα, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που διαλέγονται με ιδιαίτερη φροντίδα, η άψογη εξυπηρέτηση και το μεράκι για τη μαγειρική αποτελούν για μας αντικειμενικό σκοπό.

Για εμάς η μαγειρική είναι ένα μαγικό ταξίδι. Ένα ταξίδι γεύσης διαχρονικό…»

Και καταλήγει το κείμενο «Ο Διευθυντής, ο Chef και η ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό μας βρίσκονται στη διάθεση σας.»

Το κτήριο κόσμημα και η εικαστική παρέμβαση του  γνωστού ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη

Το κτήριο εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του ’30 παρουσία του τότε Ιταλού Κυβερνήτη AlbertoSavola.  Το 1978 χαρακτηρίστηκε απο το υπουργείο Πολιτισμού ως Διατηρητέο και παραχωρήθηκε το ίδιο έτος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η εικόνα του κτηρίου άλλαξε όμως ριζικά το 2019. Τότε ο  ζωγράφος Δημήτρης Ναλμπάντης επιστρατεύθηκε από το φίλο Στρατηγό Νίκο Φλαρή,  για να μεταμορφώσει το παλιό κτίριο που στεγάζεται η Λέσχη σε πραγματικό κόσμημα            

Ο καλλιτέχνης δέχθηκε εκφράζοντας έτσι και την ευγνωμοσύνη του για την ενθουσιώδη υποδοχή και σεβασμό στην καλλιτεχνική του ιστορία, που του επιφύλαξε το κοινό της Ρόδου. Η διαμόρφωση του χώρου άρχισε το 2019 επί Στρατηγού Νίκου Φλαρή και ολοκληρώθηκε επί Στρατηγού Δημήτρη Χούπη το 2020.

Έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα οικολογικά χρώματα και φίλα χρυσού 24 καρατίων. Η αξία της δωρεάς υπολογίζεται περισσότερο από 1.000.000€. Επίσης και τα υλικά είναι προσφορά του ζωγράφου.

Τα θέματα είναι συγγενικά της Αναγέννησης, για να ταυτιστεί με την Ιταλική αρχιτεκτονική. Βέβαια κυριαρχεί το Εθνικό μας Σύμβολο, μιας και ο Ναλμπάντης είναι ο ζωγράφος της Ελληνικής Σημαίας.

Η Λέσχη Εθνοφυλακής Ρόδου αξιολογείτε ως η ομορφότερη λέσχη Αξιωματικών στην Χώρα.

Η ΛΕΘ Ρόδου και η Διεύθυνση της, το τελευταίο έτος έχει συγκεντρώσει μία σειρά διακρίσεων και τα συγχαρητήρια των ΥΠΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ καθώς και της φυσικής ηγεσίας,  αλλά και από άλλους φορείς που είναι δικαιούχοι των παροχών της Λέσχης όπως, είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με αφορμή το πρόγραμμα «Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών» που υπηρετούν στην περιοχή καθώς και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, για τη σημαντική συνδρομή της Λέσχης.

Ευχής έργον να συνεχιστεί το εξαιρετικά επαγγελματικό έργο που επιτελείτε από μια ομάδα με μεράκι και ζήλο καθοδηγούμενη από τον  άοκνο Διευθυντή της.