13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΛέσχες Αξιωματικών και μακροχρόνιες αποσπάσεις. ''Πρωταθλήτριες'' Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Λέσχες Αξιωματικών και μακροχρόνιες αποσπάσεις. ”Πρωταθλήτριες” Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Του Ηλία Προύφα

Βοά ο ”χακί” κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Γ’ και Δ’ ΣΣ, από τις μακροχρόνιες αποσπάσεις σε στελέχη, σε Λέσχες Αξιωματικών.

Αποσπάσεις του Σώματος, στελεχών, επί σειρά ετών (παρόλο το σπάσιμο για έναν – δύο μήνες), σε διάφορες θέσεις, έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση στρατιωτικών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι βιώνουν το αίσθημα της αδικίας.

Χωρίς κάποια συγκεκριμένα ειδικά καθήκοντα, το Γ’ και Δ’ΣΣ για τους δικούς του, προφανώς επιχειρησιακούς λόγους, ανανεώνει κάθε μήνα αποσπάσεις συγκεκριμένων στελεχών, οι οποίοι δεν εναλλάσσονται, σε συγκεκριμένα χρονικά όρια, όπως προβλέπουν οι διαταγές.

Αν εξαιρέσει κανείς την ειδικότητα των μαγείρων, στην οποία θα μπορούσε να δικαιολογηθεί παραμονή, αλλά και εκεί μπορούν να αντικατασταθούν τυχόν αποσπασμένα στελέχη, ποιος ο λόγος να υπάρχουν πολυετείς αποσπάσεις, σε άλλα πόστα σε ΛΑΦ.

Τα στελέχη της ευρύτερης περιοχής Μακεδονίας – Θράκης, μας μεταφέρουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από το Γ’ και Δ’ ΣΣ.

Υπάρχουν ναι ή όχι στελέχη που ενώ δεν είναι Ελαφράς Υπηρεσίας ή μονογονεϊκές οικογένειες, κάτι που θα δικαιολογούσε τη μακροχρόνια παραμονή, σε θέσεις ΛΑΦ, ΣΠ, ΚΑΑΥ κλπ, βρίσκονται με ευθύνη των σχηματισμών, επί σειρά ετών σε ΛΑΦ, των παραπάνω σχηματισμών;

Ευπρόσδεκτες οι όποιες απαντήσεις από το Γ’ και Δ’ΣΣ!