13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΛάρισα: Από Θεού Άρξασθαι για τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κων. Φλώρο

Λάρισα: Από Θεού Άρξασθαι για τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κων. Φλώρο

Του Ηλία Προύφα

Από Θεού Άρξασθαι στην κυριολεξία για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Λάρισα.

Ο λόγος της επίσκεψης η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του σχηματισμού, το οποίο είχε ξεκινήσει επί της θητείας του ως Στρατάρχη στη Λάρισα.

Πρώτη στάση στο φίλο του, Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είναι και ο ”πνευματικός του νονός”, αφού ήταν αυτός που έδωσε την εκκλησιαστική ευχή, ευλογώντας την τελετή κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πριν δύο χρόνια στη ΣΣΕ.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης, έχει ως εξής:

«Ο κ. Αρχηγός, ευρισκόμενος στην πόλη για τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Διοικητικού Κέντρου της 1ης Στρατιάς κατόπιν, προτού μεταβεί εκεί, πραγματοποίησε στάση στην Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να λάβει την ευλογία του Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε εγκαρδίως τον κ. Αρχηγό, τηρώντας αμφότεροι τα ασφαλή μέτρα προφύλαξης που έχει συστήσει η Ελληνική Πολιτεία, και τον ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη που επιδεικνύει στην τοπική μας Εκκλησία.

Προ της αναχωρήσεως του κ. Αρχηγού, ο κ. Ιερώνυμος του προσέφερε τις νέες εκδόσεις της Μητροπόλεως, ενώ με τη σειρά του ο Ενδοξώτατος Στρατηγός του επέδωσε τιμητική πλακέτα».