13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚύπρος: Παράταση της θητείας του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ κατά ένα χρόνο

Κύπρος: Παράταση της θητείας του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ κατά ένα χρόνο

Του Λεωνίδα Μπλαβέρη

Μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Αμύνης Σάββα Αγγελίδη

Η παράταση της θητείας του νυν Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγου Κώστα Χρυσηλίου αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Αμύνης Σάββα Αγγελίδη. 

Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε με ένα σύντομο πολύ θερμό μήνυμα ο ο συμμαθητής του από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, σημερινός και απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Μία ακόμα όμορφη στιγμή στο Προεδρικό. Ο αγαπητός μου συμμαθητής, αδελφός, φίλος και συνεργάτης, επαναδιορίστηκε στη θέση του Υπαρχηγού έως το 2021. Κώστα σε συγχαίρω και σε ευχαριστώ για την άδολη, αδειάλειπτη και ουσιαστική στήριξη. Εύχομαι να έχεις υγεία, τύχη και επιτυχίες», έγραψε στο tweet του ο Στρατηγός Λεοντάρης.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη επιλεγεί ο αντικαταστάτης του νυν Α/ΓΕΕΦ του οποίοι ολοκληρώθηκε η άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Κύπρο, και έχει οριστεί να παραλάβει τα καθήκοντα του νέου Αρχηγού, στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 20 Μαρτίου, ο Επίτιμος Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης. 

Το Who’s Who του Υπαρχηγού ΓΕΕΦ     

Ο Αντιστράτηγος Κώστας  Χρυσηλίου γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1959 και κατάγεται από το Διόριος της επαρχίας Κερύνειας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κύκκου Αρρένων και ακολούθως εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1977, από την οποία αποφοίτησε το 1981 ως Ανθυπολοχαγός των Διαβιβάσεων.

Παρακολούθησε με επιτυχία όλες τις σχολές του Όπλου του καθώς επίσης τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και τη Σχολή Ηλεκτρονικού Πολέμου. Φοίτησε στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού και είναι χειριστής ελικοπτέρων. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος.

Στη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε ως Διοικητής σε ανεξάρτητες υπομονάδες και μονάδες των Διαβιβάσεων, καθώς και στη Μοίρα Ελικοπτέρων-Αεροσκαφών. Διετέλεσε Διοικητής της Διοικήσεως Διαβιβάσεων του ΓΕΕΦ. 

Επίσης υπηρέτησε ως: 

  • Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΦ.
  • Επιτελάρχης της ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού. 
  • Υποδιοικητής της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού. 
  • Διευθυντής του Β΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ. 
  • Διοικητής 7ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού.
  • Διευθυντής Μετεξελίξεως του ΓΕΕΦ. 

Στις 7 Μαρτίου 2018, διορίστηκε ως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, θέση για την οποία επαναδιορίστηκε και τώρα για άλλο έναν χρόνο.

Έχει τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες για το βαθμό και τα καθήκοντά του διακρίσεις, ενώ είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια θυγατέρα.

ΠΗΓΗ: https://www.lawandorder.gr