13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚωνσταντινούπολη: Συγκλονίζει το βίντεο - ντοκουμέντο με τη σύλληψη της ύποπτης για...

Κωνσταντινούπολη: Συγκλονίζει το βίντεο – ντοκουμέντο με τη σύλληψη της ύποπτης για την φονική έκρηξη

Την Δευτέρα οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο οποίο εντόπισαν την φερόμενη ως δράστιδα της φονικής βομβιστικής επίθεσης στην Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μαζί με τη γυναίκα – που φέρεται να είναι η δράστης της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη – συνελήφθησαν ακόμη δύο άνδρες.

Από τα πλάνα στο βίντεο, φαίνεται πως οι αστυνομικοί βρήκαν εκτός από όπλα και κάποια υλικά που πιθανά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού που σκότωσε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 80.

Η Άγκυρα «δείχνει» PKK

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 άλλους.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα».

Το PKK, κουρδική αυτονομιστική παράταξη η οποία πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Πάνω από 40.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μειονοτικοί, έχουν σκοτωθεί έκτοτε στον πόλεμο, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η οργάνωση αυτή έχει βρεθεί στην καρδιά του μπραντεφέρ ανάμεσα στην Τουρκία και τη Σουηδία: η Άγκυρα εμποδίζει από τον Μάιο την εισδοχή της Στοκχόλμης στο NATO, κατηγορώντας τη πως επιδεικνύει ανοχή έναντι του PKK.

Ένα 3χρονο κορίτσι και ο πατέρας της ανάμεσα στους νεκρούς

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Τουρκία μετά από την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της έξι νεκρούς – μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο κοριτσάκ ι- και δεκάδες τραυματίες. Πρόκειται για την Ετζρίν Μεϊντάν, που σκοτώθηκε με τον πατέρα της Γιουσούφ Μεϊντάν.

Το βίντεο ντοκουμέντο του Dnews
Ένα αποκλειστικό βίντεο από τη φονική έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ, τον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης κοντά στην πλατεία Ταξίμ, εξασφάλισε το Dnews.
Όπως θα δείτε στο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκωφαντική έκρηξη που συγκλόνισε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, αλλόφρονες περίοικοι, αλλά και άνθρωποι που έκαναν την μεσημεριανή τους βόλτα στην περιοχή έσπευσαν να συνδράμουν τους τραυματίες, διαπιστώνοντας πως υπάρχουν και νεκροί.
Πρόκειται για εικόνες τρόμου και πανικού που κάνουν τον γύρο του κόσμου με ανθρώπους να κείτονται αιμόφυρτοι στο πεζοδρόμιο. Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε μια σειρά άλλων συγκλονιστικών βίντεο που τράβηξαν πολίτες.

ΠΗΓΗ: https://www.dikaiologitika.gr