13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΚυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης με Φλώρο, Τσούνη και Χαρδαλιά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης με Φλώρο, Τσούνη και Χαρδαλιά

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Λάρισα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

mitsottakis_110_in__2_
mitsottakis_110_in__3_
mitsottakis_110_in__4_
mitsottakis_110_in__5_
mitsottakis_110_in__6_
mitsottakis_110_in__1_

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912. Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Μετά την επίσκεψη στην 110 πτέρυγα μάχης, θα βρεθεί στον Πλατύκαμπο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χωριό. Το μεσημέρι θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία, το απόγευμα θα δει τους βουλευτές της ΝΔ στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό του Αλκαζάρ. Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο εργοτάξιο του Ε65, ενώ μετά θα αναχωρήσει για τα Γρεβενά.

Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη πριν την προκήρυξη των εκλογών, πάντως, βαίνουν προς το τέλος τους, καθώς απομένουν οι εκκρεμότητες της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Φθιώτιδας. Μετά και όσο πλησιάζουμε προς τη 10η Μαρτίου, η ώρα της προκήρυξης των εκλογών φτάνει, ενώ θα έχει προηγηθεί ένα υπουργικό συμβούλιο κατά πάσα πιθανότητα στις 3 Μαρτίου, το τελευταίο επί της ουσίας, όπου θα κλειδώσει και η απόφαση για τον κατώτατο μισθό. Μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης θα μπει ξανά στη μάχη των περιοδειών, ξεκινώντας το πρόγραμμά του εκτός Αθηνών, ενώ αυτές τις μέρες κλειδώνει το πρόγραμμα των μεταβάσεών του, αλλά και τα logistics της καμπάνιας.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr