13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚτήνη: Άνδρες της Χαμάς εκτελούν γυναίκες στρατιωτίνες του Ισραήλ

Κτήνη: Άνδρες της Χαμάς εκτελούν γυναίκες στρατιωτίνες του Ισραήλ

Είχαν τραυματιστεί και κρύβονταν [σκληρές εικόνες]

Χωρίς κανένα έλεος εκτελούσαν οι άνδρες της Χαμάς τα θύματά τους, τις πρώτες ώρες της πρωτοφανούς και πολύνεκρης επίθεσης που εξαπέλυσαν στο Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου.

Σε ένα νέο βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, απεικονίζεται ακόμα μια όψη της φρικτής επίθεσης. Άνδρες της Χαμάς εκτελούν γυναίκες στρατιωτικούς, που είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη χειροβομβίδας και είχαν κρυφτεί κάτω από ένα τραπέζι προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο.

Το βίντεο είναι πολύ σκληρό. Οι τρομοκράτες της Χαμάς είχουν καταλάβει το φυλάκιο του στρατού κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Είναι οι πρώτες στιγμές της μεγάλης επίθεσης.

Γυναίκες στρατιωτικοί έχουν – απροσδιόριστο πόσες – τραυματιστεί από την έκρηξη χειροβομβίδας. Κρύβονται κάτω από ένα έπιπλο. Τραβούν καρέκλες μπροστά τους για να καλυφθούν. Οι τρομοκράτες εισβάλουν στον χώρο και τις εντοπίζουν. Τραβούν τις καρέκλες για να μην μπορεί να εμποδίσει τίποτα τις σφαίρες και τις εκτελούν εν ψυχρώ χωρίς κανέναν δισταγμό.

Ήθελαν να υπάρχουν τεκμήρια του ολέθρου που έσπειραν

Το βίντεο είναι ένα από τα πολλά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και προέρχονται από κάμερες που χρησιμοποίησαν τα ίδια τα μέλη της Χαμάς για να καταγράψουν τις πράξεις τους και να διαδώσουν το μήνυμα ολέθρου που ήθελαν να στείλουν.

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, έχει ληφθεί από μία κάμερα GoPro, ενσωματωμένη στον εξοπλισμό κάποιου από τους τρομοκράτες. Από την πρώτη στιγμή, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ήθελαν να υπάρχουν απτά ντοκουμέντα της φρίκης που κατάφεραν να σπείρουν όταν αιφνιδίασαν τους Ισραηλινούς στα συνοριακά φυλάκια, στα σπίτια τους, στο μουσικό φεστιβάλ.

Πριν εισβάλλουν στο φυλάκιο, είχαν πετάξει χειροβομβίδες. Ο χώρος είχε καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Οι νεαρές στρατιωτικοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ακούγονται μόνο οι κραυγές τους.

Οι διασώστες του ισραηλινού στρατού που έφτασαν πολλές ώρες αργότερα στο σημείο, όταν το φυλάκιο ήταν ασφαλές, κάνουν λόγο για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εκεί διαπράχθηκε “ένα στυγερό έγκλημα πολέμου”

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr/