13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚρούσμα COVID 19 στο στρατόπεδο Πλέσσα (ΚΕΤΕΣ)

Κρούσμα COVID 19 στο στρατόπεδο Πλέσσα (ΚΕΤΕΣ)

Επιστολή πολιτικού προσωπικού (Πανελλήνια Ένωση ΓΕΣ)

Όπως ενημερωθήκαμε από τα μέλη μας που εργάζονται στο ΚΕΤΕΣ (Στρατόπεδο Πλέσσα Λ. Μεσογείων 211) παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην συγκεκριμένη μονάδα την Τετάρτη 19/8/2020.

Σε συγκέντρωση που έγινε το μεσημέρι της παραπάνω ημερομηνίας προέτρεψαν το προσωπικό για τεστ στο 401 ΓΣΝΑ με σειρά προτεραιότητας ανά δυο άτομα από την επόμενη εβδομάδα και είπαν στο προσωπικό να αποχωρήσει.

Η άποψη μας είναι ότι δεν τηρήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο που συστήνεται από τον ΕΟΔΥ (εκκένωση χώρων, απολύμανση από ειδικό κλιμάκιο και κυρίως κλήση κλιμακίου για επί τόπου τεστ στο σύνολο του προσωπικού κλπ).

Πως διασφαλίζεται η υγεία του προσωπικού όταν από την Δευτέρα 24/8 όλο το στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται στη μονάδα χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ σε όλους τα οποία εκτός ολίγων εξαιρέσεων ξεκίνησαν την Τρίτη 25/8 ύστερα από σύσταση του 401 ΓΣΝΑ.

Τις επόμενες μέρες θα συνυπάρχουν στον εργασιακό χώρο άτομα που έχουν κάνει τεστ με άλλα που δεν έχουν κάνει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης καμία απολύμανση δεν έγινε στο χώρο απλά έγινε σύσταση για να περαστούν τα πόμολα και τα γραφεία με διάλυμα χλωρίνης κάτι που γινόταν ούτως ή άλλως σαν στοιχειώδης καθημερινή προφύλαξη και πριν την εμφάνιση του κρούσματος.