13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚρίσεις στις ΕΔ. Οι επικρατέστεροι Αντιστράτηγοι για 1η Στρατιά και ΓΕΠΣ

Κρίσεις στις ΕΔ. Οι επικρατέστεροι Αντιστράτηγοι για 1η Στρατιά και ΓΕΠΣ

Του Ηλία Προύφα

Παραμονή για δεύτερο χρόνο στη Λάρισα, του νυν Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα ή την τοποθέτηση ενός από εκ των Αντιστράτηγων Νίκου Φλάρη (Διοικητή ΑΣΔΕΝ) και Άγγελου Χουδελούδη (Διοικητή Δ’ΣΣ), ως Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων, όπως θα ονομαστεί η 1η Στρατιά, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Στην περίπτωση που θα υπάρξει αλλαγή στη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, ο Αντιστράτηγος Δεμέστιχας ή θα τοποθετηθεί ως ΓΕΠΣ, θέση που τα σενάρια θέλουν να διεκδικεί με αξιώσεις και ο Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς, ή θα αποστρατευθεί και θα τοποθετηθεί στον κατάλληλο χρόνο ως Αρχηγός ΓΕΕΦ στην Κύπρο.

Να σημειώσουμε ότι όποιος θα είναι ο νέος Στρατάρχης ή Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων, έχει τις περισσότερες πιθανότητες του χρόνου να αντικαταστήσει τον νυν Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Η 1η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ, υπό την Προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και είναι το μόνο που θα λάβει τις όποιες αποφάσεις.