13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΚρίσεις στις ΕΔ: ΚΥΣΕΑ στις 18 Ιανουαρίου

Κρίσεις στις ΕΔ: ΚΥΣΕΑ στις 18 Ιανουαρίου

Του Ηλία Προύφα

Σύμφωνα με πληροφορίες που ξεκίνησαν να διαρρέονται σε δημοσιογραφικούς κύκλους, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Από την ερχόμενη εβδομάδα έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, εκτός απροόπτου, αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με θέμα τις κρίσεις Αξιωματικών στην ιεραρχία Γ.Ε.

Συγκεκριμένα το συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας, το οποίο θα συγκληθεί με τηλεδιάσκεψη λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19, θα αποφασίσει για την παραμονή ή όχι του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη στην ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού συμπληρώνει δύο χρόνια ως Αρχηγός. Νωρίτερα θα υπάρχει συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ισχυρός όσο ποτέ στο κυβερνητικό σχήμα, θα είναι αυτός που θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό τις όποιες αλλαγές.

Οι πληροφορίες και τα σενάρια που υπάρχουν για τις κρίσεις πάρα πολλά και κυρίως για το Στρατό Ξηράς, όπου γίνεται μεγάλη ”μάχη” Αντιστρατήγων για τη θέση του Διοικητή 1ης Στρατιάς, σε περίπτωση αποστρατείας του Αντου Β. Παπαδόπουλου, με δύο Στρατηγούς όπως ακούγεται να έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα της διαδοχής.