13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚρίσεις στις ΕΔ: Δεμέστιχας ή Κούκος στην 1η Στρατιά; Καταδρομέας στο Γ'ΣΣ;

Κρίσεις στις ΕΔ: Δεμέστιχας ή Κούκος στην 1η Στρατιά; Καταδρομέας στο Γ’ΣΣ;

Του Ηλία Προύφα

Οι ημέρες περνούν και το σχοινί μαζώνει, λένε στα μέρη μου για κάτι που πλησιάζει στο τέλος του, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος για την έναρξη των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ΚΥΣΕΑ, αναμένεται να συγκληθεί την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, όπου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν αναμένεται αλλαγή αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ούτε το πιθανότερο και του ΑΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη, ο οποίος συμπληρώνει τα δύο χρόνια παραμονής, στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντίθετα κρίσεις για τους επόμενους βαθμούς όπως ακούγεται θα γίνουν και μάλιστα ”γερές”, με το ”μαχαίρι” να μπαίνει για τα καλά βαθιά στο ”κόκκαλο” της επετηρίδας, κυρίως στο Στρατό Ξηράς, όπου και θα αρχίσει το ξεμπλοκάρισμα.

Ήδη αρχίζουν και ακούγονται τα πρώτα σενάρια, τα οποία φθάνουν και στους δημοσιογράφους, για πιθανά μελλοντικά σχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επειδή λοιπόν όπως έχουμε γράψει ξανά, οι στρατιωτικοί δε πρέπει να τυγχάνουν κάποιας ευνοϊκής δημοσιογραφικής μεταχείρισης και όπως όλα τα δημόσια πρόσωπα, βουλευτές, υπουργοί, μητροπολίτες, πρόεδροι ΔΕΚΟ και οργανισμών του δημοσίου, θα πρέπει να αναφέρονται και αυτοί όταν πλησιάζει η ώρα του ”χακί” ανασχηματισμού με τα σενάρια κρίσεων να φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, θα μεταφέρουμε τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν για το Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, νέος Διοικητής 1ης Στρατιάς, σε περίπτωση αποστρατείας του έως σήμερα Στρατάρχη Βασίλη Παπαδόπουλου, ακούγεται ότι θα αναλάβει ο Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Κούκος, ενώ Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, σε αυτή την περίπτωση θα αναλάβει ο αρχαιότερός του Αντιστράτηγος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Πέτρος Δεμέστιχας. Σε περίπτωση προαγωγής του Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαδόπουλου στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, Διοικητής 1ης Στρατιάς, θα αναλάβει ο ΑΣΔΕΝάρχης Πέτρος Δεμέστιχας και ο Αντιστράτηγος Κούκος, θα μετακομίσει στην πρωτεύουσα ως Υπαρχηγός ΓΕΣ.

Όσον αφορά το Γ’ΣΣ, μάλλον ο νέος του ένοικος θα προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις και όπως ακούγεται θα είναι ή ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, Επιτελάρχης ΓΕΣ ή ο μέχρι σήμερα Υποστράτηγος Γεώργιος Τζιτζικώστας, τον οποίο όλα τα σενάρια φέρουν να προάγεται.

Όλα τα παραπάνω όπως προαναφέραμε είναι ”χακί” σενάρια και απομένει να δούμε κατά πόσο θα επαληθευθούν.

Βέβαια εμείς θα συνεχίσουμε να σας μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες για τα πιθανά σχήματα και στους υπόλοιπους σχηματισμούς και κυρίως για τους βαθμούς των υποστρατήγων και ταξιάρχων.