13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚορονοϊός: Στη ''διακεκαυμένη ζώνη'' της Θεσσαλονίκης ο ΔΥΓ/ΓΕΣ Υποστράτηγος Ζουμπουλίδης

Κορονοϊός: Στη ”διακεκαυμένη ζώνη” της Θεσσαλονίκης ο ΔΥΓ/ΓΕΣ Υποστράτηγος Ζουμπουλίδης

Του Ηλία Προύφα

Σε διακεκαυμένη ζώνη η Θεσσαλονίκη, η οποία χθες ξεπέρασε τα 1345 κρούσματα κορονοϊού μέσα στη συμπρωτεύουσα. Ο κορονοϊός ”καλπάζει”, με τον μήνα που διανύουμε να είναι ήδη ο χειρότερος της πανδημίας καθώς μόλις τις πρώτες 15 μέρες του Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 96.405 κρούσματα και 870 νεκροί στη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αναμένεται να σηκώσουν και πάλι μεγάλο βάρος της πανδημίας, με το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, να πρωταγωνιστεί ξανά.

Αυτός είναι και ο λόγος όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, που σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, ο Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγος Αντώνης Ζουμπουλίδης, προκειμένου να δει από κοντά και να αξιολογήσει την κατάσταση.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο ΔΥΓ/ΓΕΣ, πραγματοποίησε συσκέψεις με τη Διοίκηση του 424 ΓΣΝΕ, όπου έδωσε τις εντολές και τις κατευθύνσεις του, συγχαίροντας τη Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Το δεύτερο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, αλλά το πρώτο που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος από την αρχή της πανδημίας, είναι και πάλι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αυτό που χρειάζεται το 424 ΓΣΝΕ, κάτι που μπορεί να γίνει όπως και πέρυσι με αποσπάσεις ή ακόμη και με έκτακτες μεταθέσεις.

Το υγειονομικό δίνει τη δική του μάχη και κανείς δεν πρέπει να μείνει εκτός.