13.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚορονοϊός στην Ελλάδα: Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Έως τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή», τόνισε.

«Κάποιοι επιμένουν με διάφορα τεχνάσματα να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς που παρατήρησε πως παρατηρήθηκε αυξημένη κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

«Θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των δικών τους ανθρώπων» είπε και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψουμε βήμα παρέκκληση από τα μέτρα και θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή».

68 νεκροί στην Ελλάδα – 60 νέα κρούσματα – 1.673 στο σύνολο

Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 68 εκ των οποίων 49 είναι άντρες και 19 γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 60, το Σάββατο (04/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.673. Επίσης, γνωστοποίησε πως 343 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 592 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, είναι 92 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη, εκ των οποίων 20 γυναίκες και 72 άντρες. Παράλληλα, 10 ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1069235/koronoios-stin-ellada-paratasi-tis-apagoreysis-kykloforias-mexri-tis-27-aprilioy