13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚορονοϊός: ''Κρατάνε'' οι ΕΔ - Κρούσματα στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής;

Κορονοϊός: ”Κρατάνε” οι ΕΔ – Κρούσματα στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής;

(Φωτό Νίκος Παναγιωτόπουλος)

Του Ηλία Προύφα

Σε ”κόκκινο συναγερμό” όλη η χώρα, από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σχεδόν παντού, ο κρατικός μηχανισμός καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς καθημερινά δυσκολεύει.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ότι πλέον και εν μέσω θέρους, ο ιός ”χτυπά” άτομα νεαρών ηλικιών χωρίς κανένα νόσημα.

Πριν λίγο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για δύο κρούσματα, στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχουν καθόλου περιστατικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως έχουμε δημοσιεύσει και πάλι, από πολύ νωρίς, πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία, είχαν τεθεί σε υγειονομική επιφυλακή, από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη, πως είχε αποτέλεσμα.

Παρά τη μαζικότητα του στρατιωτικού πληθυσμού, τα καταγεγραμμένα περιστατικά ήταν απειροελάχιστα σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Παράλληλα οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνέβαλαν τα μέγιστα κάτι που συνεχίζουν να πράττουν μέχρι σήμερα, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάθε δεύτερη ημέρα, ακόμη και μέσα στα Σαββατοκύριακα, πραγματοποιούσε ο ίδιος σύσκεψη με τους Διευθυντές Υγειονομικού και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Οι συσκέψεις μετά τη λήξη της καραντίνας, παρόλο που αραίωσαν, δε σταμάτησαν ποτέ για τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και γινόταν σε εβδομαδιαία βάση.

Το ΥΠΕΘΑ, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, έχει αναβαθμίσει προληπτικά και πάλι το επίπεδο του ”χακί” υγειονομικού συναγερμού, στον ύψιστο βαθμό.

Οι συσκέψεις και ενημερώσεις με τους Διευθυντές Υγειονομικού, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη για το Νίκο Παναγιωτόπουλο και το επιτελείο του.

Αξιολογώντας την όλη κατάσταση το ΥΠΕΘΑ, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει δια του ΓΕΕΘΑ, δέσμη νέων μέτρων πρόληψης, ενάντια στον κορονοϊό.