13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΚορονοϊός: Αναβαθμίζει προληπτικά το επίπεδο του ''χακί'' υγειονομικού συναγερμού ο ΥΕΘΑ Ν....

Κορονοϊός: Αναβαθμίζει προληπτικά το επίπεδο του ”χακί” υγειονομικού συναγερμού ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Του Ηλία Προύφα

Συναγερμός σε Μέγαρο Μαξίμου και Κυβέρνηση, μετά τα συνεχή, αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την συμμετοχή του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του γνωστού λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχουν καθόλου περιστατικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πολύ νωρίς, πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία, είχαν τεθεί σε υγειονομική επιφυλακή, από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη, πως είχε αποτέλεσμα.

Παρά τη μαζικότητα του στρατιωτικού πληθυσμού, τα καταγεγραμμένα περιστατικά ήταν απειροελάχιστα σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Παράλληλα οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνέβαλαν τα μέγιστα κάτι που συνεχίζουν να πράττουν μέχρι σήμερα, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάθε δεύτερη ημέρα, ακόμη και μέσα στα Σαββατοκύριακα, πραγματοποιούσε ο ίδιος σύσκεψη με τους Διευθυντές Υγειονομικού και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Οι συσκέψεις μετά τη λήξη της καραντίνας, παρόλο που αραίωσαν, δε σταμάτησαν ποτέ για τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και γινόταν σε εβδομαδιαία βάση.

Πλέον το ΥΠΕΘΑ, αναβαθμίζει προληπτικά και πάλι το επίπεδο του ”χακί” υγειονομικού συναγερμού, στον ύψιστο βαθμό.

Οι συσκέψεις και ενημερώσεις με τους Διευθυντές Υγειονομικού, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη για το Νίκο Παναγιωτόπουλο και το επιτελείο του.

Αξιολογώντας την όλη κατάσταση το ΥΠΕΘΑ, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει δια του ΓΕΕΘΑ, δέσμη νέων μέτρων πρόληψης, ενάντια στον κορονοϊό.