13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας στο 304 ΠΕΒ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας στο 304 ΠΕΒ

Συνάντηση με το Σωματείο Διοικητικών & Τεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων 304 ΠΕΒ, καθώς και τον Δ/κτή του 304 ΠΕΒ Σχη Τεχνικού Σωτήριο Αργυρόπουλο πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022. Την ΝΕ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Πολίτης Νικόλαος, το μέλος Μέρκατας Γιώργος, το μέλος ΝΕ και ΚΠΕ Πρίγκου Ματίνα και το μέλος της ΚΠΕ Τσιμπανάκος Δημήτρης. Από πλευράς σωματείου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Φωτόπουλος Γιώργος, ο Αντιπρόεδρος Χαχούδης Γιώργος και το μέλος Στεργιούλας Βασίλειος.

Δυστυχώς βλέπουμε την απαξίωση ενός ακόμη παραγωγικού τομέα από την κυβέρνηση. Οι ελλείψεις σε προσωπικό αποτελούν το βασικότερο πρόβλημα, καθώς η υποστελέχωση αγγίζει το 70% των οργανικών θέσεων. Μία τόσο σημαντική βιομηχανική και στρατιωτική εγκατάσταση που θα μπορούσε να αποτελεί πλεονέκτημα για το στρατό, αλλά παράλληλα να εξοικονομεί και μεγάλα ποσά, έχει αφεθεί στην τύχη του προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών. Οι επιπτώσεις τεράστιες και σε τοπικό επίπεδο, καθώς μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων στην περιοχή με τα αντίστοιχα μειονεκτήματα σε οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Στο μισθολογικό σκέλος το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό δεν έχει αποκατασταθεί μετά τις περικοπές της κρίσης, ενώ προσλήψεις έχουν να γίνουν από την 6κ/2008 που εκτελέστηκε το 2016. Τώρα όπως ενημερωθήκαμε αναμένεται μία πρόσληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Τα δε 600€ που έταξαν σε συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων, δυστυχώς για τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό δεν ισχύει και αυτό είναι λάθος.

Το σκέλος της εκπαίδευσης του προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζομένους, καθώς οι τεχνολογίες αλλάζουν και αναγκάζονται να βρίσκουν δικούς τους τρόπους, ευρεσιτεχνίες, ώστε να καλύψουν τα κενά από τις ελλείψεις ανταλλακτικών. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της προώθησης των εταιρικών συμφερόντων εμφανίζεται και στον τομέα αυτό. Η αλλαγή πρέπει να είναι πολιτική και μόνο το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μπορεί να δημιουργήσει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες ανάπτυξης βιώσιμων βιομηχανικών λύσεων για το στρατό μας. Λύσεις οι οποίες θα δώσουν δουλειά σε κόσμο, θα τονώσουν τις τοπικές κοινωνίες, θα ανεβάσουν επίπεδο την παρεχόμενη εκπαίδευση και θα βοηθήσουν στη δημιουργία κοινωνικά δίκαιου κράτους. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης και όχι με τα επιδόματα στα οποία συναγωνίζονται οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.