13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚΕΤΘ: Δεν έτυχε και πέτυχε, ήταν αναμενόμενο...

ΚΕΤΘ: Δεν έτυχε και πέτυχε, ήταν αναμενόμενο…

Του Ηλία Προύφα

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα της Αττικής, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα των Βαλκανίων. Εκεί στη ”φωλιά” των Τεθωρακισμένων, επέλεξε η ηγεσία του στρατεύματος να στήσει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΕΔ, μία πρότυπη Σχολή Επαγγελματιών Οπλιτών, αντίστοιχης εκπαίδευσης και πειθαρχίας με τις σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της χώρας.

Αυτό που χρειάστηκε αρχικά ήταν μια έμπειρη Διοίκηση και άριστοι εκπαιδευτές όλων των όπλων και σωμάτων, που στελέχωσαν το Σύνταγμα ΕΠΟΠ Αυλώνα.

Με μπροστάρη Διοικητή του ΚΕΤΘ, τον Τεθωρακισμένο Ταξίαρχο, Παναγιώτη Κασαγιάννη και Διοικητή Συντάγματος τον επίσης Τεθωρακισμένο Συνταγματάρχη, Ιωάννη Ντρούκα, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, έφερε με επιτυχία εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του.

800 νέοι και νέες Επαγγελματίες Οπλίτες από το διαγωνισμό του 2021, πέρασαν τις πύλες του Αυλώνα στις 27 Αυγούστου και μέχρι προχθές Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, που έλαβαν τα φύλλα πορείας για τις εκπαιδεύσεις των ειδικοτήτων τους, ολοκλήρωσαν τη βασική επιτυχώς τόσο τη βασική εκπαίδευση καθώς και το απαιτητικό σχολείο μαχητή.

Εν μέσω κορονοϊού και με πολύ ελάχιστα κρούσματα, παρά τη μαζικότητα του ”χακί” πληθυσμού στο ΚΕΤΘ, ολοκληρώθηκε μια πλήρως αναβαθμισμένη στρατιωτική εκπαίδευση.

Συμπαραστάτες στο έργο της Διοίκησης και των εκπαιδευτών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος πολλές φορές βρέθηκε στο ΚΕΤΘ, ο ΔΙΤ Υποστράτηγος Παντελής Κατσαϊτης και η Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ταυτόχρονα με την εκπαίδευση των νέων ΕΠΟΠ, το ΚΕΤΘ είχε αναλάβει και την εκπαίδευση των Πυροσβεστών, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναλαμβάνει και την εκπαίδευση των νέων ΟΒΑ.

Στο ΚΕΤΘ δεν έτυχε και πέτυχε η εκπαίδευση των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών, Πυροσβεστών, ΟΒΑ και Στρατιωτών. Με αυτή τη Διοίκηση που εύστοχα επελέγη, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο!