13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΚΕΠΒ: Μήπως πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΚΕΠΒ: Μήπως πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Ηλία Προύφα

Δεν υπάρχει γονιός που να ορκίζεται ο γιος του στρατιώτης και να μη θέλει να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας.

Δυστυχώς όμως τα μέτρα διασποράς του Κορονοϊού, επιβάλλουν τον αυστηρό περιορισμό επισκέψεων γονέων, φίλων και συγγενών.

Πρώτος το παράδειγμα και προς τιμήν του, έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δε θα παραστεί στην ορκωμοσία του γιού του Κωνσταντίνου στην Αλεξανδρούπολη, λόγω του covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, η απουσία έχει να κάνει με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και που προβλέπουν μεταξύ άλλων και ότι οι οι ορκωμοσίες των κληρωτών γίνονται χωρίς επισκέπτες.

Τα παραπάνω φαίνεται πως δεν θα ισχύσουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, στο οποίο όπως αναφέρει αναγνώστης, η ορκωμοσία θα γίνει σε δύο ημέρες.

Σύμφωνα με όσα προγραμματίζονται, οι μισοί νεοσύλλεκτοι θα ορκιστούν λόγω covid-19 την ερχόμενη Παρασκευή και οι άλλοι μισοί το Σάββατο, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραστούν συγγενείς τους.

Χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των επισκεπτών, γίνεται λόγος για 2 άτομα ανά νεοσύλλεκτο κάτι που πρακτικά σημαίνει τετραψήφιο αριθμό συγγενών ανά ημέρα.

Μήπως να το ξανασκεφθούν γονείς και στρατιωτικοί του ΚΕΠΒ και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη;